2008. december 25., csütörtök

Szenteste - szent vacsora :-)

A hagyomány és én nem vagyunk nagy barátok - ahogy ezt már Nemisbéka által meghirdetett versenyen is elkottyintottam. Nálam a hagyomány = kötelező valami, de biztos, hogy az én készülékemben van a hiba.


Ha az ember lányát ráadásul úgy hívják, ahogy engem, közvetlenül a karácsonyt névnapi eszem-iszom előzi meg. Idén meglehetősen szorosra sikerült az időbeosztás, valamint a család megvendégelése - egymás kezébe adták a kilincset a családtagok :-)


S mivel nálunk mindenki maximálisan húsevő, torkig telítődtünk mindketten a húsételekkel. Így esett meg az a "csúfság", hogy a már hetekkel előtte gyönyörűen eltervezett karácsonyi menümet egy tollvonással nagyvonalúan áthúztam, az alapanyagok a mélyhűtőben fagyoskodnak, s fél óra alatt összedobtam egy isteni szent vacsorát :-)









Sült lazac almás burgonyával


Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db lazacpatkó
  • 6 db közepes burgonya
  • 2 db nagyobb alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, kakukkfű
  • vaj és olaj a sütéshez

A burgonyát, almát és a vöröshagymát meghámoztam. A burgonyát és almát hasábokra, a vöröshagymák vékony cikkekre vágtam. Egy tűzálló tálban összekevertem 2 ek. olajjal, sóval, borssal és ízlés szerinti kakukkfűvel. A tálat a saját tetejével lefedve forró sütőbe toltam 30 percre.
Közben a lazacszeleteket besóztam, enyhén megborsoztam, majd vaj és olaj keverékén lassú tűzön rózsaszínűre sütöttem.
És ennyi! Egyszerű, de nagyszerű, a köret különösen finom ízkombináció volt a puritán lazac mellé! Az utolsó falatig elfogyott!


2 megjegyzés:

  1. Kár hogy elfogyott, kértem volna..

    VálaszTörlés
  2. Halihó! Nemesen egyszerű volt, hmmm... Ismétlés következik, szólok időben és küld. fény. post :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.