2009. augusztus 14., péntek

Citromos csirke




Ez aztán tényleg egyszerű, mint a faék! Egyik általános iskolai barátnőm anyukájától származik a recept - Noémivel azóta sem találkoztam, teljesen másfelé sodort minket az élet. Most Franciaországban él, és van egy gyönyörű, másfél éves kisfia :-)

Ez az az étel, amit legeslegelőször főztem Zuramnak, aki akkor még nem volt a Zuram. Pörköltön és rántott húson szocializálódott gyomra lelkesen vette be a teljesen más ízvilágú étket, legnagyobb megelégedésemre :-) Voltam vagy 19 éves...

Egyszerű sült csirke, melyre ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét. A végeredmény egyszerűségéhez képest meghökkentően finom, pikáns! Ahogy a citrom aromáját átveszi a hús... Hát kérem, igazán megér egy misét! Annál is inkább, mert elkészíteni kb. 5 perc, utána már csak sütni kell!



Citromos csirke

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb (vagy tetszőleges alkatrészek) - 800 Ft
  • 1 citrom - 80 Ft
  • só, bors
  • 5 dkg vaj - 100 Ft

A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal ízesítjük. Tepsibe fektetjük.

A citromot megmossuk, sárga héját ráreszeljük a húsra, majd kettévágjuk, és a levét ráfacsarjuk. Mellékockázzuk a vajat, parányi vizet öntünk alá, majd fólia alatt 45-50 perc alatt megpároljuk (csirke életkorától és húsvastagságtól függően!).

Aztán a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük.

Szerencsendióval illatosított habos krumplipürével tálaljuk.

Bekerülési költség: kb. 1000 Ft + köret

Elkészítési idő: 5-10 perc + 60 perc sütés

4 megjegyzés:

  1. Én ezt naranccsal ismerem! De biztosan így is finom. Ezzel győzhetted meg az urad - ha addig nem tudta, bár kétlem, - hogy Te kellesz neki!

    VálaszTörlés
  2. Ki kellene próbálnom,nagyon guszta és a csirkét mindenki szereti.

    VálaszTörlés
  3. Na kérem szépen. Iskolába menet vettem egy citromot, magam sem tudom miért (50 Ft). Aztán kitaláltam, hogy citromos csirkecombot akarok. Itt kötöttem ki. (Dárja, 19 éves, életem pasasa szintén eme étkeken szocializálódik - ez valami vicc? xD)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.