2009. augusztus 10., hétfő

Grillezés

Tegnap este kijöttek hozzánk Ancsi barátnőmék, leellenőrizni, valóban barnultunk-e, illetve megnézni a képeinket, meghallgatni az élménybeszámolónkat - immár szóban is :-)

Elővettem a bácsitól vett, a vámvizsgálaton átcsúszott fűszereimet, s csirkehúst meg halat fűszereztem be, amit aztán a gázos kis vasplatnin megsütöttünk. Hozzá friss saláta fetasajttal, aki kért, frissen sütött kenyeret is kapott hozzá.

Összességében igen-igen jól sikerült kis este volt :-)

A vámvizsgálat! A bácsi kis műanyag zacskókba porciózta ki a fűszereit. Szépen betettem őket az utazótáskám oldalzsebébe egy könyv és egy hajszárító társaságában. Feladtuk a poggyászt szépen, s Ferihegyen úgy kaptam vissza, hogy jelzés volt rajta: átvizsgálták, hatóságilag felnyitva. Egyből leesett a tantusz: átvilágítás során mit is láttak? Kis zacskókba kiadagolt finom por! Tuti kábítószer! Persze aztán elég volt ránézni és megszimatolni, hogy szó sincs róla, ez egy ártatlan fűszerimportőr :-) Feltételezhetően nem kis riadalmat és izgalmat okozhattam vámos berkekben önszántamon kívül :-D

Rablóhús és sült hal sopszka salátával

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb/8 felsőcomb
  • 6-8 kalap gomba
  • 2-3 TV paprika
  • grillfűszer
  • 4-5 db hurkapálca/saslikpálca
  • 1 kg hal ízlésünk szerint (haltörzs, lazac, filé, stb.)
  • halfűszer

Saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 db TV paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg fetasajt
  • ízlés szerint oregánó és/vagy bazsalikom

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Összekeverjük a fűszerkeverékkel, pici olajat öntünk rá, hűtőbe tesszük néhány órára. A gombát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, a paprikát felkockázzuk.

A halat megmossuk, szeletekre vágjuk - ha törzs - , bedörzsöljük fűszerkeverékkel és őket is hűtőbe tesszük a csirke mellé.

Sütés előtt váltakozó sorrendben hurkapálcára/saslikpálcára húzzuk fel a rablóhús hozzávalóit úgy, hogy mindkét végén hús legyen - jól egyben tartva így az egészet!

Amikor elérkezettnek látjuk az időt, beizzítjuk a sütőalkalmatosságunkat: faszenes grill, tárcsa, vaslap, vagy egyszerűen a sütőnket. Parányi olajjal átkenjük, ráfektetjük a rablóhúst és a halakat a sütőfelületre, és időnként megforgatva készre sütjük.

Míg sül a hús, összedobjuk a salátát. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk, fűszerezzük ízlés szerint, jól összekeverjük, végül a tetejét meghintjük reszelt feta sajttal.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a nyárs, és salátával kitűnő!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt minden Viki, vannak tanúk, hogy degeszre ettem magam! És utána az ajándék süti!! Nyam-nyam, ahogy Szofi mondaná...:-)) Köszönjük, köszönjük és még egyszer KÖSZÖNJÜK!!!

    VálaszTörlés
  3. Most így ebédiidőben ez merénylet volt. És még diétás is. Húh! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszöntelek itthon!! Nagyon jó volt olvasni a beszámolóidat. A vacsorátok fergetegesen finom lehetett, jó nagyokat nyelek. A vámosok arcát viszont szerettem volna látni.

    VálaszTörlés
  5. Á, nem voltak vámosok:DDD Szerintem:DD

    És a süti, hol marad? Telhetetlen vagyok, bár ezek is igen ínycsiklandozóak ....

    VálaszTörlés
  6. Csirke-gomba-hal-saláta-tökéletes,nagyon jól néz ki! Szerintem nagyon szeretném!

    VálaszTörlés
  7. Napmátka, igen jó párosítás lett valóban :-)

    Ancsika, egészségetekre! Én éjszaka csak forgolódtam :-DD

    Karulino, na mit szólsz? Egyszerre finom és egészséges és nem hizlalós :-)

    Gizi, örülök ha tetszettek a bejelentkezések :-) A vámosokat én is megnéztem volna :-DD

    Trin, mondom, hogy átvizsgálták a pakkomat :-)Mintpotenciális drogcsempész :-D
    Süti: nagyoncsokis segítsüti Ancsi barátném névnapjára!

    Andi, szerintem is szeretted volna :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.