Alíz oldalán tallóztam, akihez egyszer régen még Jókaja révén linkeltem át. Itt szeretném Mindenki szíves figyelmébe ajánlani a kiváló ételeit, süteményeit!
Ezt a receptet megnéztem egyszer, aztán még egyszer, aztán elővettem egy darab papírt, hogy mit is kell hozzá vásárolnom :-)
Rozmaringtól illatos hús, narancsleves-fehérboros-mézes "mártásban" párolva. Istentelen finom!

Narancsmázas-mézes csirke
Hozzávalók:
A húst megmossuk, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal fűszerezzük, majd vaj-olaj keverékén mindkét oldalát átsütjük.
A bort és a narancslevet összekeverjük, felére beforraljuk, hogy besűrűsödjön. Hozzáadjuk a mézet, tovább forraljuk - bevonóképes szószt kell kapjunk.
Az átsütött húsdarabokat beletesszük ebbe a narancsos-mézes mártásba tesszük, s fedő alatt készre pároljuk. A húst mindenhol vonja be az ízes szaft.
Lágy, visszafogott ízű krumplipürét készítettem hozzá.
Ezt a receptet megnéztem egyszer, aztán még egyszer, aztán elővettem egy darab papírt, hogy mit is kell hozzá vásárolnom :-)
Rozmaringtól illatos hús, narancsleves-fehérboros-mézes "mártásban" párolva. Istentelen finom!
Narancsmázas-mézes csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb vagy csirkemell
- 1 dl fehérbor
- 2 dl narancslé
- 2-3 ek méz
- só, bors
- őrölt rozmaring
- sütéshez olaj és vaj
A húst megmossuk, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal fűszerezzük, majd vaj-olaj keverékén mindkét oldalát átsütjük.
A bort és a narancslevet összekeverjük, felére beforraljuk, hogy besűrűsödjön. Hozzáadjuk a mézet, tovább forraljuk - bevonóképes szószt kell kapjunk.
Az átsütött húsdarabokat beletesszük ebbe a narancsos-mézes mártásba tesszük, s fedő alatt készre pároljuk. A húst mindenhol vonja be az ízes szaft.
Lágy, visszafogott ízű krumplipürét készítettem hozzá.
ez nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésBiztosan nagyon jó. Ki fogom próbálni. Igazi téli hangulata lehet, az illatok miatt, ahogy készül.
VálaszTörlésVan egy szép bokor rozmaringom meg pipimell:)) Mit gondolsz, abból is jó, nem csak combból ugye?? Nagyon kedvemre való !!!!
VálaszTörlésAncsika, az volt! Volt :-))
VálaszTörlésAni, igazad van! Olyan illata volt...
Trin, az eredeti reci mellből készült :-) Nekem az túl száraz, ezért csináltam combból, szóval tessék nyugodtan kiirtani a bokor egy részét! :-D
En is a csirkemellre szavazok! Erdekes parositas, de valahogy eldontom... en es a gyumolcs, marmint en, a hus es a gyumolcs...
VálaszTörlésEdit, ez nem is gyümölcs :-) Csak a leve! Majdnem mintha ott se lenne :-DDD
VálaszTörlésOK akkor meg is van, mit eszünk holnap. ;) Ez nagyon finom lehet. Köszönöm az ötletet Viki. (A szeptemberi capuccino brownie-nál hagytam neked egy kommentet. )
VálaszTörlésTinkmara, remélem nektek is ízleni fog - nekünk nagyon :-)
VálaszTörlésMost megyek vissza szeptemberbe :-)
Tinkmara :-)) Majdnem belebőgtem :-) Nagyon köszönöm! És nagyon örülök!!!
VálaszTörlésÉn meg a Te szavaidat könnyeztem meg. Lassan úgy járunk, mint Rémusz bácsi. Emlékszel?! "Én örülök, hogy Te örülsz."
VálaszTörlésÉN köszönöm Viki és nagyon jó, hogy rádtaláltam.
Nagyon szép napot kívánok Neked. :)
Emlékszem :-) Imádtam Rémusz bácsit!!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
nagyon finike lehet!! ki is próbálom egyszer:)
VálaszTörlésÍ.Sz., finom! Nosza próbáld ki :-)
VálaszTörlésFini lehet.Szeretem a gyümölcs-hús párosítást.
VálaszTörlés