2010. február 1., hétfő

Az ébresztő dózis

Mit tesz egy jól sikerült kakaómelegítés és ebből egy felhívás keringőre :-)))

Sorra jelentkeznek a kávéfüggő bloggerek, ahogy csukott szemmel botorkálnak a géphez és döntik magukba a felébresztő fekete nedűt :-))

Jómagam onnan indultam, hogy első körben elajándékoztam a kávéfőzőt, amit még ifiasszonyként vásároltam, hogy majd kávézgatok vala... Igen ám, de Zuram kávészűz, s valahogy nem fogott el a vágy, hogy magamnak főzzek. Így a zsír új kotyogó új gazdára lelt.

Aztán két éve névnapomra kávéfőzőt kaptam ajándékba, elektromosat, tejgőzölővel, ahogy azt kell, s rákaptam a kávéivásra. Egyedül. Meg a kávés sütik ipari mennyiségű gyártására :-DDDHosszúlépés-párti vagyok: fél deci friss kávé, másfél deci tej. Szertartás nincs, egész egyszerűen a reggeli készülődés közben - ágybevetés, ruhaválasztás, kajapakolás - beöntöm a fejembe, s ez kitart egész napra.


Történt egy borongós reggelen a múlt héten, amikor a szürkeség miatt már kezdett elhatalmasodni rajtam holmi depresszió, és egyébként is rettentő mufurc voltam, szóval az történt, hogy hatalmas robajt hallottam a konyhából és csörömpölést... Nem kellett kávé, hogy megemelkedjen az alapjáratú vérnyomásom... Valószínűleg a félig nyitott szemem lehetett a ludas, egész egyszerűen nem húztam meg alaposan a kávétartó kis tégelyt, és a gőz egész egyszerűen kirepítette a helyéből. Magával rántva ezzel forró kávét, üveg kávékiöntőt ripityára törve természetesen és forró zaccot, ami mindenhol ott volt.Az összes aprószentet felemlegettem azon a reggelen... Fogcsikorgatva kárelhárítottam :-))19 megjegyzés:

 1. jejzusom, mintha felrobbant volna a fél konyhád! :D de akkor csak a kiöntőt kellett pótolni, ugye?

  ha jól értem, azért szoktál rá a kávézgatásra, mert kaptál egy hiperszuper kávéfőzőt, ami nagyon fincsi kávét képes alkotni? (én például nem kávézom, de ha olyan helyen járok, ahol kávéval kínálnak és tudom, hogy olyan jóféle kávét kaphatok vagy teszem azt egy kávézóban tudom, hogy minőségi kávéra számíthatok, akkor nem szoktam nemet mondani rá). :)

  VálaszTörlés
 2. Pfff, jesszusom. Ezt milyen döbbenetesen jó meló lehetett feltakarítani. Valamikor a múlt héten, talán szerdán, indulás előtt kivettem a hűtőből a nyúlkaját... és közben levertem egy üveget, amiben 10 tojásfehérje lapult... Nem egy, nem kettő, tíz. Hát, hiszed, vagy sem, ott hagytam, úgy ahogy volt. Felmostam ugyan, de a szilánkok, meg némi maradék maradt.. Pont nem értem rá, hogy egy órát rászánjak a takarításra. Nem irigylem ezt a kávétakarítást, ez mintha homokot szednél össze csipesszel, kb olyan lehetett...:)

  VálaszTörlés
 3. Viki!
  Nagyon kellemetlen meló lehetett, nagyon sajnálom!!! Utálom, ha ilyen rosszul indul a reggel!

  VálaszTörlés
 4. Chris, voltaképp igen, csak a kiöntő bánta :-) Meg elpusztult rakás idegsejtem, úgy káromkodtam, mint egy kocsis :-DDD

  Igen, a kávéfőző ösztökélt :-) Addig csak és kizárólag nagymamámnál ittam kávét, most meg naponta. Segafreddo-t főzök, nagyon finom!!!

  VálaszTörlés
 5. Szepy, mondom,mint kocsis :-DDD S persze az idegtől tiszta vak voltam és béna kezű, saját magamnak csináltam még csomó ideget vele :-))

  Basszus, a tojásfehérjéket említetted a mandulásnál... Bizisten elsírtam volna magam :-((

  Nyuszi nem lépett bele remélem!!!

  VálaszTörlés
 6. Noncsi, azaz! Ráadásul hajlamos vagyok tovább tuningolni az agyamat és oda az egész napom... Csak füstölögtem, emlékszem rá és dulifuli voltam :-(

  VálaszTörlés
 7. Fúúú Viki együtt érzek veled!! Speciel én a szemem sem tudom kinyitni kávé nélkül. (de erre talán te is emlékszel :) )
  Nem semmi lehetett a kávét feltakarítani. A zac képes mindenhová befészkelni.

  Remélem azóta már rendben vagy, és a kedved is jobb lett.

  Pusz:
  Me

  VálaszTörlés
 8. Szerintem ilyenkor arra kell gondolni, hogy milyen jó, hogy te nem voltál a közelben, nem lettél kávés és legalább nem kellett átöltözzél:) Tudom, nem könnyű, de segít...

  Én mostanában úgy félévente szoktam kapkodás közben kiejteni a kezemből egy nemrég teletöltött - kb. 1 kg - lisztes vagy cukros tartót. Az első alkalmaknál még szentségeltem rendesen, de most már hozom a porszívót és kissé csikorgó fogakkal simán össszeszedem...hát ez van...

  VálaszTörlés
 9. Segát iszom én is minden reggel, lefotózom,ha lesz időm.:-))
  De ez a baleset,kész horror!:-(((

  VálaszTörlés
 10. Mesi, vannak emlékeim :-DDD Kávé nélkül holdkórosként kóválygó Mesiről :-)))

  Persze, jól vagyok! Írok :-)

  VálaszTörlés
 11. Kata, tényleg :-))) De olyan jólesett randákat mondani és feszültséget levezetni :-))

  Áááááááááááá, liszt és cukor!!! Jesszus!!!

  VálaszTörlés
 12. Andi, nagyon szeretem :-)) Katt egy képet, akár félig csukott szemmel :-))

  Ne is mondd... Nem kellett kávé...

  VálaszTörlés
 13. Szentég! Mintha a rémálmaim reggelét látnám. Velem mindig olyankor történi ilyen, elég gyakran, mert kétbalkezes vagyok, ha már amúgy is késében az egész nap.
  Sajnálom. :)

  VálaszTörlés
 14. Tinkmara :-) Jó reggelt! Egy friss kávét?

  Első alkalom volt, remélhetőleg utolsó is :-) Ja igen tényleg, csúszásban voltam én is!

  VálaszTörlés
 15. Azért jellemző gasztroblogger tünet: első a fényképezőgép, a falmosórongy még várhat egy kicsit :-D

  VálaszTörlés
 16. Na, látszik, hogy még nem ébredtem fel teljesen: falmosórongyot írtam felmosórongy helyett - persze arra is szükség volt.
  Freud pedig elnézően mosolyog ;-)

  VálaszTörlés
 17. A tudatalatti furcsa egy valami :-DDDD

  Egyébként ahogy szemléztem a végeredményt, tényleg a gépért nyúltam, nem a rongyért... Utána meg röhögtem saját magamon, mekkora állat vagyok :-)))

  VálaszTörlés
 18. Hú, basszus, ez aztán a csatatér... Én egyszer nem raktam rendesen alá az üveget a fémnek. Nyomta ám a kávét a gép, a falra, a bútorra, az ablakra... anyunak utána már nem kellett kávé :D

  VálaszTörlés
 19. Tájkép csata után :-DDD

  Valamiért utána én sem ittam kávét :-)))

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.