Hogy legalább a hasunkban süssön kicsikét a napocska - gondoltam készítése közben, miközben odakinn épp szakadt az eső...
Üde citromos ízével, a harsogóan friss petrezselyemmel maga a megtestesült nyár, s akkor még nem beszéltem a mellé tálalt újkrumpliról! Egyetértek Jókajával: akár csak úgy önmagában képes befalni az ember, ha nem figyel oda!
Citromos-petrezselymes csirkebrassói
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell/felsőcomb filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Köret:
- 1 kg újkrumpli (érdemes bőven számolni...)
- pici olaj
- só, bors
- tetszés szerinti fűszer - nálam kakukkfű
A hagymákat finomra vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk.
A húst felcsíkozzuk, a hagymára dobjuk. Ráreszeljük a jól megmosott citrom héját, ráfacsarjuk a levét, majd kevergetve erős lángon addig sütjük, míg az alatta keletkező lé nagy része el nem párolog, s a hús picit meg nem pirul.
Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
A köret sem bonyolultabb. Az újkrumplit megkapirgáljuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. Egy nagy tálban összeforgatjuk pici olajjal, sóval, borssal, fűszerrel, majd sütőpapírral borított tepsibe öntjük, és forró sütőben kb. 30 perc alatt kívülről ropogósra, belülről omlósra sütjük.
Frissen reszelt citromhéjjal és frissen facsart citromlével tovább bolondítható!
Igazi nyári tobzódás :-)

Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009. június
A húst felcsíkozzuk, a hagymára dobjuk. Ráreszeljük a jól megmosott citrom héját, ráfacsarjuk a levét, majd kevergetve erős lángon addig sütjük, míg az alatta keletkező lé nagy része el nem párolog, s a hús picit meg nem pirul.
Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
A köret sem bonyolultabb. Az újkrumplit megkapirgáljuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. Egy nagy tálban összeforgatjuk pici olajjal, sóval, borssal, fűszerrel, majd sütőpapírral borított tepsibe öntjük, és forró sütőben kb. 30 perc alatt kívülről ropogósra, belülről omlósra sütjük.
Frissen reszelt citromhéjjal és frissen facsart citromlével tovább bolondítható!
Igazi nyári tobzódás :-)
Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009. június
Izgalmas, nagyon finom lehet
VálaszTörlésMegkóstolhatom? Nagyon gusztusos!
VálaszTörlésIsteni tavaszi (pardon nyári!) brassói változat.
VálaszTörlésA múlt heti vajon pirított újkrumpli és grill husi után ilyet fogok készíteni :) sok zöldsalátával :)
VálaszTörlésJa, CV, maradt esetleg egy kis kóstoló? :)
VálaszTörlésBianka :-) Finom, könnyű és üde!
VálaszTörlésCsibe, köszi :-) Gyere, hozd a kis villádat!
Ildikó, legyen inkább nyári :-) Nyár, végre!!!
Garffykám, szívesen elcserélem a vajon pirított krumplidra, nyami!!! Azért gyere egy kóstolóra, naná!
Imádom a Brassóit,de citromosat még nem ettem , de kipróbálom:)))))
VálaszTörlésMost készült el...nagyon jó lett :) Kíváncsi vagyok,hogy Viki lányom díjazza-e :)
VálaszTörlésMivel mellé joghurtos salátát csináltam,amit a paradicsom miatt oregánóval ízesítettem,így a krumplira is az ment egy csipettel. Nagyon finom.
Továbbra is olvasom a receptjeidet :)
Lina
Krisztina - ilyen melegben tuti lesz :-)
VálaszTörlésLina - no és hogy ízlett a kis druszámnak? :-) Örülök, ha Neked bejött és köszönöm, hogy olvasol :-))
hát, a felnőtteknek ízlett, a druszád egyenesen imádta :) a salátámat viszont messzire kerülte :S pedig minden zöldséget szeret belőle,de együtt, joghurtos öntettel nem kell neki sosem...
VálaszTörlésés én köszönöm a jobbnál jobb recepteket :)
Nagyon jó!!! Tetszik!!
VálaszTörlésLina, szívből örülök :-) Köszönöm!
VálaszTörlésMax, köszike! Igazi döghőséges fogás!
Igazi nyári, friss ízvilág! :) Mostanában a limonádént túl szinte mindenbe nyomok én is egy kis friss citromlevet... A husiknak meg különösen jót tesz! :)
VálaszTörlésFelhőlány, nálam is citrom citrom hátán - de ha egyszer ez megy a hőségben :-) Húsokhoz különösképp!!!
VálaszTörlés