2015. január 11., vasárnap

Banánkenyér



Pillanatok alatt összeállítható sütemény, ami sülés közben elképesztő illatokat áraszt...

Puha és szaftos, és ahogy langymelegen olvadoznak benne a csokoládédarabkák...

Felettébb ajánlom :-)




Banánkenyér


Elkészítési idő: 1,5 óra


Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:


  • 25 dkg liszt
  • 15-20 dkg cukor (ki milyen édesen, illetve mennyire érett a banán)
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 kis pohár natúr joghurt (175 g)
  • 2 tojás
  • 2 érett banán
  • 2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj



A tetejére:

  • 1 ek. barna cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj



A sütőt melegítsük elő 160 fokosra.

Egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat: a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fahéjat.

Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot, majd adjuk hozzá a tojásokat, és nagyon alaposan keverjük össze.

Végül dolgozzuk bele a vaníliakivonatot, a villával pépesre tört banánokat és a durvára vágott csokoládét is. Sűrű, de kenhető masszát kell kapjunk, ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejet!

A hasábformát kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel - vagy béleljük ki sütőpapírral. Kanalazzuk bele a tésztát, simítsuk el, és a tetejét szórjuk meg a barna cukor és a fahéj keverékével.

Süssük készre kb. 45-55 perc alatt, szépen lassan, 45 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy állunk - teljesen át kell sülnie!

Ha megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.