2015. október 24., szombat

Fűszeres sült csirke


Pici előkészületet igényel a pácolás miatt, de a többi munkát gyakorlatilag aztán a sütő végzi! 

Ideális hétvégi fogás :-)




Fűszeres sült csirke

Elkészítési idő: 2 óra + pácolás (min. 1 óra)

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 cm friss gyömbér
  • 1 biocitrom
  • 1 mk. őrölt koriander
  • 1 mk. őrölt római (!) kömény
  • 2 tk. fűszerpaprika (ha szeretjük, lehet csípős is)
  • 1 kicsi doboz sűrített paradicsom
  • 1 ek. natúr joghurt
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 ek. olívaolaj
  • só és bors


A fokhagymát, a gyömbért és a citrom héját reszeljük finomra.

A natúr joghurtban keverjük el a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát, gyömbért, citromhéjat, az olajat, valamint a fűszereket.

A combokat tisztítsuk meg, éles késsel óvatosan szúrjuk meg néhány helyen egészen a csontig, hogy a pác jól átjárhassa a húst.

Alaposan kenjük be a húst a páccal, tegyük egy edénybe (ami akár a sütőedény is lehet majd), zárjuk le szorosan alufóliával, és tegyük a befűszerezett húst hűtőbe min. 1 órára, de akár egész éjszakára is.

A pácolási idő letelte után a sütőedényt/tepsit tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük a húst 45 percig.

A fóliát levéve további 10-15 perc alatt süssük a tetejét ropogósra.


Tálaljuk friss salátával, sütőben sült burgonyával.


Ihlet: Jamie Oliver Magazin 2015/1.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.