2015. november 19., csütörtök

Citromos-rozmaringos babkence


Villámgyors és pofonegyszerű kence, akár szendvicskrémként, akár mártogatósként kóstoljuk.

Kártyázáshoz készülődtünk, és előtte pár falatból erőt gyűjtöttünk :-D - ez a kence volt az egyik a három közül, s jóféle, frissen sütött házi kenyérre, bagettre kenegettük.


A klasszikus padlizsánkrém lett a tuti befutó, s mutatom majd a harmadik fajtát is, ami erősen megosztotta a társaságot meghökkentő ízével :-)






Citromos-rozmaringos babkence



Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

Hozzávalók:


  • 20 dkg konzerv fehér bab
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve (ha bio, használjuk nyugodtan a héját is)
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só és bors



A babot leszűrjük, folyó víz alatt leöblítjük.

Késes betétű robotgép kelyhébe kanalazzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom levét és héját, a finomra vágott rozmaringot, az olívaolajat, és krémesre pörgetjük.

Sóval és borssal ízesítjük.

Hűtőbe tesszük néhány órára, majd friss vagy pirított kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.



Ihlet innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.