2016. február 4., csütörtök

Ajváros-szalámis csigák



Villámgyors vacsora vagy előző nap elkészítve másnapra remek tízórai.

Amilyen egyszerű, annyira nagyon finom, langyosan elég nehéz leállni vele :-)





Ajváros-szalámis csigák

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók kb. 12-16 db csigához:

  • 50 dkg (fagyasztott) leveles tészta
  • 5-6 púpos evőkanál ajvár (vagy zakuszka, esetleg pizzaszósz)
  • 20 szelet hajszálvékony szalámi
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás


A szobahőmérsékleten felengedett leveles tésztát lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Bőkezűen megkenjük ajvárral, majd kirakosgatjuk szalámiszeletekkel, és egyenletesen meghintjük reszelt sajttal.

Keskenyebbik vége felől szorosan feltekerjük, mint egy beiglit, és éles késsel ujjnyi vastag csigákra vágjuk.

Sütőpapírral borított tepsire ültetjük a csigákat, tetejüket megkenjük felvert tojással.


220 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20-25 perc alatt ropogós aranyszínűre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.