2017. március 4., szombat

Almás-narancsos kacsa


Ízes, omlós, fűszeres kacsasült, nagyon szerettük!

Mondjuk egyébként is elfogult vagyok a kacsahússal :-)))





Almás-narancsos kacsa


Hozzávalók:

Elkészítési idő: 2,5 óra


  • 1 konyhakész kacsa, belsőségek nélkül (kb. 2 kg)
  • 2-3 alma
  • 1-2 narancs
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • szegfűbors
  • kakukkfű
  • 1,25 dl fehérbor
  • 1 tk. keményítő
  • 1 dl narancslé



A kacsát megtisztogatjuk, megmossuk, leszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk, s csak kívülről őrölt borssal és kakukkfűvel meghintjük.

Az almát és a narancsot meghámozzuk, nagyobb falatokra vágjuk, törött szegfűborssal ízesítjük. Amennyi a kacsa hasába fér, beletömködjük, mellédugjuk a babérlevelet is, a nyílást összetűzzük hústűvel.

Tepsibe fektetjük, a maradék almát mellétesszük. Aláöntjük a fehérbort, lefedjük alufóliával, és 200 fokon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve róla ropogós pirosra sütjük.


Az 1 dl narancslét elkeverjük kevés pecsenyelével, majd besűrítjük kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Kiforraljuk, s a hús mellé kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése