2017. március 11., szombat

Tárkonyos-mustáros csirkecombok


Nah, ezután megnyaltuk az összes ujjunkat!

A készítési metódust teljes mértékben leegyszerűsítettem (felgyorsítottam), mindent bepakoltam egy tepsibe, fóliát rá, s egy idő után ránéztem.

Lehet persze ennél aprólékosabban: külön megpárolni a hagymát, egy másik serpenyőben megpirítani a húst, akinek épp van rá ideje, nyugodtan készítse el úgy.

Vagy így, egyszerűen - mert így is őrületes finom lesz :-)






Tárkonyos-mustáros csirkecombok

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 8-10 alsó csirkecomb (vagy bármilyen csirkehús, de szerintem pl. sertésből is működik)
  • 2-3 ek (dijoni) mustár
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • kb. 1 ek morzsolt tárkony (akinek van friss, ne habozzon használni)
  • 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os)
  • 1 tk étkezési keményítő
  • só és bors



A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Egy tepsibe tesszük a kanálnyi kacsazsírt, egyenletesen elterítjük benne a hagymákat.

A combokat megtisztítjuk, tollmaradványokat eltávolítjuk, a "sarkáról" az esetleges vastag bőrt leszedjük. Sózzuk és borsozzuk, meghintjük tárkonnyal, s a hagymaágyra fektetjük őket.

Aláöntjük a fehérbort és még egy kb. fél decinyi vizet, s a tepsit szorosan lezárjuk alufóliával. 200 fokos sütőben 40-45 percig pároljuk - az idő a combok nagyságától függ.

Közben a keményítőt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejszínnel.

Ha a húsok megpuhultak, a tepsiről levesszük az alufóliát. Ráöntjük a mustáros tejszínt, s visszatoljuk pár percre a forró sütőbe.

Tetszőleges körettel tálaljuk, pl. főtt tészta, párolt rizs, köles, kuszkusz, bulgur, stb., ami semleges ízű és jól passzol a szaftos ételekhez.



2 megjegyzés:

  1. Szeretjük a tárkonyos ízt akár levesben vagy húson, szerintem biztos nyerő lenne nálunk is :-)) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is nagyon szeretjük :-) Érdemes kipróbálni, irtó finom volt!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.