2017. április 11., kedd

Húsvéti készülődés - sós sütemények


Édesek után a sósak: van, amit előre is elkészíthetünk, és van, ami csak frissen az igazi.


Az örök favorit, a világ legjobb sós rúdja - lehetetlenség abbahagyni a majszolását, ünnepekre akár dupla adagot is be lehet gyúrni :-)





Igaz, türelemjáték a vékony tésztaszálak felvágása - de mennyire megéri! Érdemes karakteres ízű sajttal készíteni, szintén egy abbahagyhatatlan finomság :-)





Visszajelzések szerint durva függőséget is képez okozni a csodasajtos!





A sós rúd tésztája, rozmaringgal, fokhagymával.




Még mindig fokhagyma és rozmaring, ezúttal egy csodafinom foszlós pogácsában!






Pogácsa - brindzával, vagy juhtúróval, ha nem jutunk brindzához, isteni finom!





Újabb pogácsa - füstölt sajttal a tésztájában!





Végül egy rendhagyó sütemény: sós pogácsatésztából egy csapásra két finomság. A világ legegyszerűbb tejfölös pogácsája és lekváros papucs sűrű szilvalekvárral!






Vidám készülődést!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.