2017. május 29., hétfő

Hamis vargabéles


Rohanós hétköznapokra egy viszonylag tempósan összeüthető édes tésztaétel, ami önmagában is nagyon kiadós, de egy tartalmas leves után is nagyon jól működhet második fogásként!

Ha valaki kíváncsi, milyen az igazi vargabéles, akkor katt IDE :-)





Hamis vargabéles

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg 8 tojásos csuszatészta
  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg kandírozott gyümölcshéj (vagy helyette: mazsola, aszalt gyümölcsök)


A csuszatésztát a csomagoláson olvasható idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

Míg a tészta fő, elkészítjük a túrós keveréket: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, s a kandírozott gyümölcsöket.

A fehérjékből kemény habot verünk, több részletben hozzáadjuk a túrós-tojásos masszához.

Óvatosan összekeverjük a kifőtt csuszatésztával, majd egy kivajazott, kb. 20x25 cm-es jénaiba/sütőtálba simítjuk, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.


Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése