2017. július 14., péntek

Céklás-málnás brownie



Friss, lédús, zsenge céklából és az egyik legkedvesebb nyári gyümölcsömből készült nagyon csokis, nagyon szaftos sütemény.

Hamar elfogyott :-)

S akár majd télen is elővehető: málna fagyasztottan is kapható, a cékla pedig télvíz idején is elérhető frissen!

Gyorsan összeállítható, elronthatatlan!





Céklás-málnás brownie

Elkészítési idő: 20 perc + 30-40 perc sütés


Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához vagy egy 20x30-as tepsihez:


  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 25 dkg nyers cékla (pucolt mennyiség!)
  • 30 dkg málna




A vajat olvasszuk össze a csokoládéval gőz fölött, vagy mikróban 500 W-on 2 perc alatt. Keverjük simára, hagyjuk kicsit hűlni.

A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a sót, a szódabikarbónát, fahéjat, végül a vajas csokoládét.

A legvégén keverjük hozzá a finomra reszelt nyers céklát és a málnaszemeket.

A tortaformát vagy a tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük a tortát 30-40 percig. 30 perc után érdemes tűpróbát végezni, ha nem tapad, készen van.

Langyosra hűlve már szeletelhető is - tortaszerű cikkekre avagy szeletekre/kockákra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.