2017. augusztus 14., hétfő

Sült paprikás padlizsánsaláta



Laktató saláta, elég mellé a friss, puha kenyér, vagy valami ropogós: akár pirítós, akár valamilyen extrudált szelet vagy egy sós keksz.

Langyosan is szuper, hidegen is szuper :-)

Nálam most legegyszerűbb TV paprikával készült, nem is lett túl látványos a végeredmény - színpompásabb salátáért vegyünk hozzá sárga, piros, zöld színű kaliforniai paprikát, vagy piros kápiát!






Sült paprikás padlizsánsaláta

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 2 db padlizsán
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db paprika
  • só és bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl vagy sűrű görög joghurt
  • 1 ek mustár



A padlizsánokat megmossuk, két végét levágjuk, majd héjával együtt felkockázzuk.

Összekeverjük a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, sóval és borssal, s kevés olajjal.

Egy jénaiba vagy más hőálló tálba halmozzuk, s a tetejére tesszük a megmosott, félbevágott, kicsumázott paprikát - vágott felével lefele.

A tálat lefedjük a saját fedelével vagy alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a paprikák héja megráncosodik, megbarnul.

Sütőből kivéve levesszük a tálról a tetejét vagy a fóliát, a paprikákat leemeljük a padlizsánról, és óvatosan lehúzzuk a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk.

Visszatesszük a hagymás padlizsánhoz, elkeverjük.

Ízesítjük a tejföllel (vagy joghurttal), mustárral, apróra vágott petrezselyemzölddel, ha kell, további sóval és borssal.

Hagyjuk langyosra hűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.