2017. szeptember 5., kedd

Variációk egy témára: padlizsán



Kezdjük a legnagyobb melóval járó mennyei zöldségkrémmel: a zakuszkával - most is hálás köszönetem Editnek, aki megkóstoltatta velünk, majd meg is osztotta a receptjét. 

A sok munka természetesen elaprózható, a zöldségek több adagban lesüthetők, hámozhatók, majd mélyhűtőben várhatják, hogy elkészüljön belőlük a padlizsánkrém.





Jöjjenek aztán a friss fogyasztású padlizsánkrémek, elsőnek mindjárt egy erdélyi verzió.





Aztán egy "magyaros" : -), kicsit lecsós beütéssel.





Hirtelen ötlet szülte, vajon milyen lenne fetával a padlizsánkrém? Finom :-)





Kapcsoljuk be a sütőt, jöjjön egy hidegen és langyosan egyaránt finom saláta!







Egy mesefinom, húsmentes főétel - ami szerintem szintén nagyon jó lehet hidegen is, de ezt még nem érte meg :-)








Fasírtot is süthetünk belőle, szintén húsmentesen!







S levest is készíthetünk padlizsánból, süssük össze mindenféle zöldséggel és turmixoljunk!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.