2017. december 7., csütörtök

Sajtos-fokhagymás harcsa


Villámebéd...

Használjunk hozzá tömött húsú, szálkamentes halat, de készülhet csirkemellből, sőt akár karajból is - de akkor a sütési idő megnő!





Sajtos-juhtúrós harcsa

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:
  • 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, lehetőleg szálkamentes hal)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • fél mk szárított oregánó
  • fél mk szárított bazsalikom
  • 2 db paradicsom


A halat megmossuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk.

A reszelt sajtot elkeverjük a juhtúróval, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, majd egyenletesen elosztjuk a halszeleteken.

Mindegyik adagot paradicsomszeletekkel fedünk.

180 fokos sütőbe tesszük, és a sajt pirulásáig sütjük.


Tetszőleges körettel, azon forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése