tag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post3239310397953694330..comments2023-08-25T17:42:14.502+02:00Comments on Házias konyha: Káposztás tésztaChef Vikihttp://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-3015852671176872772011-07-27T20:39:14.476+02:002011-07-27T20:39:14.476+02:00Műköröm témában teljesen szűz vagyok, nem tudok ny...Műköröm témában teljesen szűz vagyok, nem tudok nyilatkozni :-) Egyszerűen tökéletesen bevált a "gyári", szép és erős, semmi szükség műre :-)<br /><br />És nem is ez alapján kell megítélni senkit sem, van-e műkörme vagy sem. A hajam pl. festett ;-)) Az nagyon béna gyári színében - a főzésben mit sem befolyásol :-DChef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-49607914581794240102011-07-27T16:21:55.721+02:002011-07-27T16:21:55.721+02:00Krumplis tészta és káposztás tészta is jó kaja, va...Krumplis tészta és káposztás tészta is jó kaja, vannak kolléganőim, akik műkörömmel is gyúrnak tésztát. Azt hiszem a jó háziasszony műkörömmel is az...........Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-24774487447518602892011-07-15T14:26:06.978+02:002011-07-15T14:26:06.978+02:00Csucsundra, számomra a káposzta kömény nélkül olya...Csucsundra, számomra a káposzta kömény nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül :-DDD Alapfűszere szerintem, legyen az akár őrölt, akár szemes.<br /><br />Almareszelő helyett opcióként ajánlom a késes betétű robotgépet, ugyanaz lesz a végeredmény!<br />Egyébként most nálunk is káposztás tészta volt, és késsel vágtam fel hozzá a káposztát :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-42022859675358451432011-07-14T11:25:31.204+02:002011-07-14T11:25:31.204+02:00Én is utálok reszelni. Almareszelőn nem lesz túl p...Én is utálok reszelni. Almareszelőn nem lesz túl pépes a káposzta?? Vagy pont úgy a jó?<br />Ha valaki annyira gyűlöl reszelgetni, akkor ajánlom, hogy vegyen egy nagy tálcát és egy vastagpengéjű szakácskést. Én először kettévágom a káposztafejet,majd hosszában csíkokra, utána pedig keresztben kockákra, pont mint egy hagymát! Aztán a késsel elkezdem aprítani még, mint a petrezselymet. A nagyon aprótól a durvábbig ízlés szerint fel lehet vágni. Nekem sokkal jobban bevált, mint a reszelő, az utálatos.:)<br />A köményt nem tudom elképzelni bele, csak a borsot. Aki kipróbálta, írjon, hogy finom-e az előző fűszerrel is.:) Eszembe sem jutott volna beletenni.Csucsundrahttps://www.blogger.com/profile/14800439736846249023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-50092732823042843852010-11-30T08:44:31.753+01:002010-11-30T08:44:31.753+01:00Chabbix :-) Az én mamám is így csinálta, míg bírta...Chabbix :-) Az én mamám is így csinálta, míg bírta szegénykém. Aztán anyu is így csinálta, és én is így csinálom, ha jut rá időm :-) És Zuram imádja, imádja!<br /><br />Tényleg csak ennyi, neki kell néha veselkedni, mert nagyon megéri!<br /><br />Off: műkörmöm még sosem volt, szerintem soha nem is lesz, tökéletes a "gyári" is :-DDDChef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-12258773030488304682010-11-29T22:49:46.655+01:002010-11-29T22:49:46.655+01:00Lányok,lányok!
A mamám így szokta, meg úgy gyúrta,...Lányok,lányok!<br />A mamám így szokta, meg úgy gyúrta, meg a szomszédban a "házias" gyorsétkezde....<br />Babáim!<br />Liszt, tojás, só, pici víz két műköröm, lakk nélküli mancs, azaz 10 ujj+két tenyér és ess neki, míg sima állagú nem lesz.<br />Akkor egy deszka, liszt, sodrófa, vékonyra nyújt, éles késsel metéltre vág, lobogó víz pici zsírral, ahogy bedobod , szinte már ki is szedheted. <br />Leszűr, zutty bele a káposztába,kavarint, kész! Vagy, ha túrósat akartok, zutty bele a szalonnazsíron felforrósított, a túró felével dúsított tejfölbe, kavarintás, kész.<br /><br />Ennyi! És az Uratoknak is ízleni fog. Persze,csak ha nem sózzátok el.chabbixnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-72787074615194885662010-10-20T18:49:22.315+02:002010-10-20T18:49:22.315+02:00Cirmi, elárulok egy titkot :-) Késes betétű robotg...Cirmi, elárulok egy titkot :-) Késes betétű robotgép! Olyan, mintha reszelted volna ;-) S pillanatok kérdése!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-66014239508103074902010-10-20T13:45:41.046+02:002010-10-20T13:45:41.046+02:00Unom reszelni ,inkabb vagom kessel,nagyon szerete...Unom reszelni ,inkabb vagom kessel,nagyon szeretem a kaposztas teszat gyerekkorom ota...Cirmicicahttps://www.blogger.com/profile/02893575982446677717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-89521938463038621562009-09-10T20:57:19.426+02:002009-09-10T20:57:19.426+02:00Hát persze,hogy elfogyott.
Mást nem kaptak:-)))
Az...Hát persze,hogy elfogyott.<br />Mást nem kaptak:-)))<br />Azért finom volt,csak nehezebben csúszott:-))Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-37093311757928899872009-09-10T13:36:43.906+02:002009-09-10T13:36:43.906+02:00Andi :-)))
Azért elfogyott, ugye?Andi :-)))<br /><br />Azért elfogyott, ugye?Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-22871708445823886792009-09-09T19:53:20.234+02:002009-09-09T19:53:20.234+02:00Egyszer kipróbáltam krumplis tésztánál,hogy én gyú...Egyszer kipróbáltam krumplis tésztánál,hogy én gyúrtam. Annyira házi jellegűre akartam,hogy vastagabbra hagytam.....Az uram még most is emlegeti a "krumplis táskámat":-)))Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-87718364601712460972009-09-08T21:17:54.162+02:002009-09-08T21:17:54.162+02:00Andi, enyim mama is mindig gyúrta a tésztát, isten...Andi, enyim mama is mindig gyúrta a tésztát, isteni volt :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-86810110316885927632009-09-08T19:50:40.010+02:002009-09-08T19:50:40.010+02:00A mamám,de finoman tudta,saját maga gyúrta házi té...A mamám,de finoman tudta,saját maga gyúrta házi tésztával.....hmmm Apu borssal,én porcukorral.<br />Minden pénteken,vallási okból.Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-69297718307049480692009-09-08T15:02:14.752+02:002009-09-08T15:02:14.752+02:00Gizi, annyian mondjátok, hogy most már felpiszkált...Gizi, annyian mondjátok, hogy most már felpiszkáltátok a fantáziámat :-))<br /><br />Gyere, szedek neked is!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-21048782124697713842009-09-08T14:46:30.775+02:002009-09-08T14:46:30.775+02:00Én is kérek, egy ilyet és egy olyat, mert mindkett...Én is kérek, egy ilyet és egy olyat, mert mindkettőt szeretem. Lehet megkellene kóstolnod cukorral is, lehet neked is bejönne!!Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-52532635772296080442009-09-08T14:41:36.290+02:002009-09-08T14:41:36.290+02:00Trin, te is perverz vagy :-))) Elkapattad a brigád...Trin, te is perverz vagy :-))) Elkapattad a brigádot, hiába :-)<br />Az agyhullámokat meg hagyjuk :-D<br /><br /><br />Limara, már szedem is! :-))Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-14894859005629342702009-09-08T13:54:25.517+02:002009-09-08T13:54:25.517+02:00Nálam is szerepel, imádom!Hoztam is atányéromat, s...Nálam is szerepel, imádom!Hoztam is atányéromat, sorba állok én is, mint a menzán! Cukrosan kérem! :)))Limarahttps://www.blogger.com/profile/04616222469318529835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-68162786219668437572009-09-08T13:23:17.361+02:002009-09-08T13:23:17.361+02:00Vikikém,
a tányér egyik felére borsosan, a másik f...Vikikém,<br />a tányér egyik felére borsosan, a másik felére porcukrosan..Hmmmm??? <br />Amúgy imádom-de csak anyuéknál, mint a lecsót-,itt senki nem eszi meg, válogatós banda:)))<br /><br />Mindketten tésztában utaztunk ma , hihihi....trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-11228233963684294602009-09-08T13:18:30.104+02:002009-09-08T13:18:30.104+02:00Szepy, ne máááááááár :-DD
Mandy, ez perverzió :-...Szepy, ne máááááááár :-DD<br /><br /><br />Mandy, ez perverzió :-)))<br /><br /><br />Móni, és milyen igaz! Nálunk van egy hely, igaz úgymond gyorsétkező, de frankó házias ételekkel, ott pl. van krumplis tészta! Jaj, de szoktam értékelni :-)<br /><br /><br />Kata, dehogynem jöhetsz :-) Majd behunyom a szemem :-)) Vagy megkóstolom, vajon mit tudhat az édes káposzta!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-8542027744968078462009-09-08T12:55:18.307+02:002009-09-08T12:55:18.307+02:00Nem mehetek hozzád ebédre, mert engem is kitagadná...Nem mehetek hozzád ebédre, mert engem is kitagadnál:DKatahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-75132100167733026372009-09-08T12:32:22.778+02:002009-09-08T12:32:22.778+02:00Egy ismerősöm épp nemrég kesergett, miért nem lehe...Egy ismerősöm épp nemrég kesergett, miért nem lehet éttermekben ilyen ételeket enni, mint a káposztás vagy a krumplis tészta, tojásos galuska...<br />Én meg ma spenótot tettem fel a blogra, pont olyan megfontolásból, amiről te is írtál!:))Maimonihttps://www.blogger.com/profile/01687435391154595882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-25779251779204676612009-09-08T12:11:05.385+02:002009-09-08T12:11:05.385+02:00borzadj: borsosan cukorral. :)borzadj: borsosan cukorral. :)mandy tarragonhttps://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-76406768113696922102009-09-08T11:54:30.472+02:002009-09-08T11:54:30.472+02:00Integetek! :DIntegetek! :Dszepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-36543974179503242522009-09-08T11:29:15.984+02:002009-09-08T11:29:15.984+02:00Max, ez csak városi legenda lehet :-)) De ha a vég...Max, ez csak városi legenda lehet :-)) De ha a végeredményt nézzük, hát ki tudja... Érdemes volna kipróbálni, mit gondolsz? :-D<br /><br /><br />Lúdanyó, jesszus :-DDD Ilyet se hallottam még, hogy mindkét verzió bejöjjön valakinek :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-32481557339735738332009-09-08T11:24:06.101+02:002009-09-08T11:24:06.101+02:00Én úgy szoktam, hogy az első adagot borssal , a má...Én úgy szoktam, hogy az első adagot borssal , a másodikat cukorral :)lúdanyóhttps://www.blogger.com/profile/17160324212847448302noreply@blogger.com