tag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post6323909068384852826..comments2023-08-25T17:42:14.502+02:00Comments on Házias konyha: Gyros házilagChef Vikihttp://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-75454931139724003192010-07-22T06:33:16.470+02:002010-07-22T06:33:16.470+02:00Köszi Viki a választ!Kedves vagy.De ha tudnád,hogy...Köszi Viki a választ!Kedves vagy.De ha tudnád,hogy én hogy készítek pl kenyeret...hát nem géppel.Kézzel nekiesek,de nagyon fárasztó.De a finom házikenyérnél nálam nincs jobb.Azt hagyományos lisztel szoktam készíteni,de az ilyen lágyabb tésztának tűnő cuccokat,amiket éppen most kisérletezgetek(kifli,zsemle,pita)hát van valami gáz,mert nem sikerülnek.Sajnos a kiflihez nem tudok beszerezni aszkorbint,malátát,meg azt a pelyhet,ami most nem jut eszembe.Nem tudom,ezek hiánya mennyire befolyásolják a tészta álagát,de amikor kisül,nem egészen kifli íze van és frizbizni lehet vele.Borzalmas.Nem sikerül,akár hogy próbálom.Lehet ezek nélkül az alkotó elemek nélkül nem is lesz olyan amilyennek kéne?:(((Gondoltam,hogy esetleg a lisztel van baj.Ezért kérdeztem rá a lisztekre.Egyébként a vajas kiflivel kínlódom.+-adjára is iszonyú lett.ekszerladahttps://www.blogger.com/profile/05146385207554802207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-63237825568693870312010-07-21T08:10:29.435+02:002010-07-21T08:10:29.435+02:00Thrini, na nem mondod :-))) Egészségedre!
Nálunk i...Thrini, na nem mondod :-))) Egészségedre!<br />Nálunk is őrületes sikere volt :-DDD<br /><br /><br />Szia Ildi! Kövesd az útmutatót: sörpattintás, teraszücsörgés :-)))<br />Sima BL55-ös lisztet szoktam használni, rendes fehérliszt - ugyanúgy működik! A teljes kiőrlésű és graham lisztek korpásabbak-rostosabbak, több folyadékot igényelnek. Dagasztás közben érdemes rákukkantani a tésztára, kell-e korrigálni folyadékkal (ha nagyon kemény, kong az üstben) avagy liszttel (ha lágy és dagasztás közben "farkincát" húz).<br /><br />Sok sikert!!! Hamar bele fogsz jönni, és nem tudod majd abbahagyni :-))Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-28755218460416800902010-07-21T06:30:48.273+02:002010-07-21T06:30:48.273+02:00Szia Viki!
Na ezt ki kell próbálnom,olyan étvágyat...Szia Viki!<br />Na ezt ki kell próbálnom,olyan étvágyat csináltál hozzá,meg az a romantika a végén:))Szinte átéltem:)<br />AZt szeretném kérdezni,hogy muszály azt a fajta lisztet használni,amit Limara ajánlott hozzá,vagy sima hagyományosból is el lehet készíteni?<br />Bocs,ha hüleséget kérdezek,de nem vagyok a liszt terén olyan jártas és nem tudom,mi a külömbség a lisztek között.<br />Ezeket a pékes hacukákat csak m ost próbálom tanulgatni.Még nagyon az elején vagyok.:)<br />Ildiekszerladahttps://www.blogger.com/profile/05146385207554802207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-14044176481377900412010-07-20T21:15:22.639+02:002010-07-20T21:15:22.639+02:00Ezt ebédeltem ma, megbízható büféből. :)
De persze...Ezt ebédeltem ma, megbízható büféből. :)<br />De persze a tied sokkal, sokkal jobban néz ki!<br />Nálunk is nagyon nyerő a sk. pita, a múltkor vittem kemencés bulira, kb. 20 db-ot, míg egyet pislogtam már meg is ette a sok nép. <br />Régebben, néhány éve, én is vettem az előre csomagolt 2 db-osat, de aztán kipróbáltam a sütését és azóta nem kell a bolti.Thrinihttps://www.blogger.com/profile/02378201086918047836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-73517491418345366682010-07-20T20:17:19.644+02:002010-07-20T20:17:19.644+02:00Köszi Csibe!!!
Garffyka, ott bizony :-))) Legyár...Köszi Csibe!!!<br /><br /><br />Garffyka, ott bizony :-))) Legyártasz egy egész adagot 50 dkg lisztből, bepakolod a táskába - és aztán csak előkapod, megpakolod, hamm bekapjátok :-)<br /><br /><br />Andi, hétvégére lehűlés, izzíthatod a sütőt :-) Az! Dolce :-DDChef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-24055987099327176752010-07-20T19:02:52.953+02:002010-07-20T19:02:52.953+02:00Ezt mindenképp kipróbálom, istenien néz ki!:-))
Ez...Ezt mindenképp kipróbálom, istenien néz ki!:-))<br />Ez ám a "dolce vita"!:-))Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-39762869963233995022010-07-20T17:16:35.876+02:002010-07-20T17:16:35.876+02:00Kacsalábon forgóban :)
Ezt hiszem ilyet most előre...Kacsalábon forgóban :)<br />Ezt hiszem ilyet most előre sütök, mert a nyári konyhában nem jó a sütő, aztán a bepakolás és eltüntetés lesz helyileg :)Garffykahttps://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-86719573911934019382010-07-20T13:39:21.330+02:002010-07-20T13:39:21.330+02:00Jaj nekem! Fenségesen néz ki!Jaj nekem! Fenségesen néz ki!Csibehttps://www.blogger.com/profile/09731112192558683720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-71030896674244968202010-07-20T12:44:55.633+02:002010-07-20T12:44:55.633+02:00Szemirámisz, juj de izgultam előtte :-))) Imádtuk,...Szemirámisz, juj de izgultam előtte :-))) Imádtuk, egyszerűen imádtuk!<br /><br /><br />Bianka, Limara recije tökéletes! Ugrás neki, odáig lesztek tőle!<br /><br /><br />Limara, köszönöm! A receptet is :-)))Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-22349427695118365282010-07-20T10:16:03.970+02:002010-07-20T10:16:03.970+02:00Gyönyörű! Köszönöm ismét!:))Gyönyörű! Köszönöm ismét!:))Limarahttps://www.blogger.com/profile/04616222469318529835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-28152201470217020452010-07-20T09:42:25.615+02:002010-07-20T09:42:25.615+02:00Fenséges, pitát még nem készítettem, így szívesen ...Fenséges, pitát még nem készítettem, így szívesen megkóstolnám milyen lehet a háziBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-66312598540754588392010-07-20T09:27:14.093+02:002010-07-20T09:27:14.093+02:00Nagyon szépek lettek a pitáid! Ugye milyen jó dolo...Nagyon szépek lettek a pitáid! Ugye milyen jó dolog, hogy otthon is el lehet készíteni? <br /><br />Én is Limara receptjét használom, és nagyon jó, hogy otthon is ehetünk most már ilyet. Ráadásul azzal töltjük meg, amit szeretünk!Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.com