tag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post944693304549439720..comments2023-08-25T17:42:14.502+02:00Comments on Házias konyha: Kacsazsír és kacsatepertőChef Vikihttp://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-53850492933152884372017-09-30T14:21:57.729+02:002017-09-30T14:21:57.729+02:00Kb. 1 óra, a hőenergiától függ.
Nekem kombinált t...Kb. 1 óra, a hőenergiától függ.<br /><br />Nekem kombinált tűzhelyem van, felül gázos villanysütővel, s takaréklángon 1 kg háj kisül 1-1,5 óra alatt.<br /><br />Aztán egyszer kaptam egy visszajelzést, hogy elektromos főzőfelületen a "takarék lángon" bizony 4 órán keresztül pöszörgött a kacsazsír :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-75565006258071960082017-09-29T18:24:38.049+02:002017-09-29T18:24:38.049+02:00Egy fél k.g testhájnak mennyi a sütési ideje , tud...Egy fél k.g testhájnak mennyi a sütési ideje , tudja valaki , köszi ?Péter Endrehttps://www.blogger.com/profile/04464284307516489501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-51673198827560879252013-09-08T11:20:56.199+02:002013-09-08T11:20:56.199+02:00Kedves András! Az elméletet alátámasztja a fenti f...Kedves András! Az elméletet alátámasztja a fenti fotó: a tepertő ropogós és barna, a zsír folyékony állapotban kristálytiszta és aranysárga, kihűlve pedig ilyen krémszínű lesz!<br /><br />Ha legközelebb készítek, teszek fel fotósorozatot - de épp a múlt héten készült egy 1 kg-os adagból zsír, az kitart egy darabig.<br /><br />De az elmélet működik, nálam legalábbis mindig bevált :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-79061674176752688072013-09-06T17:22:10.916+02:002013-09-06T17:22:10.916+02:00Szeretném egyszer látni, amikor a zsír szép sárga,...Szeretném egyszer látni, amikor a zsír szép sárga, de a tepertő már barnára sült.<br />Elég sokszor próbáltam, de ilyen bizony soha nem volt.<br />Tudnál egyszer egy sorozat képet produkálni, ami alátámasztja az elméletedet?<br /><br />Köszi előre is!<br />Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-32769167677338166242013-01-17T19:21:28.260+01:002013-01-17T19:21:28.260+01:00:-))) Szerintünk is! Bónusz tepertővel, jaaaaaaaj!...:-))) Szerintünk is! Bónusz tepertővel, jaaaaaaaj!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-74579691925987875672013-01-17T19:21:02.586+01:002013-01-17T19:21:02.586+01:00Pontosan! Pörkölt vagy gulyás alá pl. csak zsír du...Pontosan! Pörkölt vagy gulyás alá pl. csak zsír dukál!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-29743606526777212402013-01-17T16:09:21.609+01:002013-01-17T16:09:21.609+01:00Rendszeresen főzök disznózsírral is vagy kacsa és ...Rendszeresen főzök disznózsírral is vagy kacsa és libazsírral, ha olyan az étel ami megkívánja, vannak ételek amik csak úgy finomak, meg főzök olajjal is, mikor hogy:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-62694879950112105402013-01-16T11:34:10.180+01:002013-01-16T11:34:10.180+01:00Nagyon finom puha fehér kenyérrel.....nálunk!! Sze...Nagyon finom puha fehér kenyérrel.....nálunk!! Szerintem is az egyik legfinomabb zsiradék!:))tücsihttps://www.blogger.com/profile/10539120599145652980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-76275214575065112232013-01-16T05:47:35.639+01:002013-01-16T05:47:35.639+01:00Igen :-) Mondjam azt, hogy még csak nem is eseti j...Igen :-) Mondjam azt, hogy még csak nem is eseti jelleggel, hanem mindig!<br /><br />Egészségünkre biza :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-22847289295847001632013-01-16T05:46:57.736+01:002013-01-16T05:46:57.736+01:00A napokban bukkantam a diétádra teljesen véletlenü...A napokban bukkantam a diétádra teljesen véletlenül az oldaladon, szemem-szám elállt attól, amiket tapasztaltál!<br /><br />No, nem véletlen a tenyésztők 80-90 éves átlagéletkora!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-26901921194280884352013-01-16T05:45:54.614+01:002013-01-16T05:45:54.614+01:00Mi is imádjuk :-) Használom is, amibe csak tudom!!...Mi is imádjuk :-) Használom is, amibe csak tudom!!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-56231116104462893602013-01-15T22:05:33.608+01:002013-01-15T22:05:33.608+01:00Nálatok kapni bőrös kacsahájat? Ha nem lenne hátul...Nálatok kapni bőrös kacsahájat? Ha nem lenne hátul ilyen hápogó jószág, most igencsak irígy lennék. Így csak azt mondom, hogy egészségünkre.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-76972236416784156622013-01-15T17:41:42.005+01:002013-01-15T17:41:42.005+01:00Évek óta veszem én is a piacon a kacsahájat, és ol...Évek óta veszem én is a piacon a kacsahájat, és olvasztom otthon a zsírt. Nyáron csináltam egy kacsazsír diétát, amikor az átlagosnál is több kacsazsírt ettem. Azonnal normál tartományba került az évek óta nagyon magas koleszterinem. Azóta mondom, hogy a kacsazsír csodaszer! :)Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-49623080797868161122013-01-15T16:25:08.482+01:002013-01-15T16:25:08.482+01:00Ez igen, imádom, én is szoktam sütni, használom is...Ez igen, imádom, én is szoktam sütni, használom is amibe csak lehet.<br />Lilahagymával, paprikával kenyéren mennyei:-))))<br />Néha lehet kapni házi disznózsírt is, amit hagyományosan sütnek ki, az finom szintén:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-20861068379848306122013-01-15T15:07:57.710+01:002013-01-15T15:07:57.710+01:00Valahol egyszer azt olvastam, hogy ipari körülmény...Valahol egyszer azt olvastam, hogy ipari körülmények között a zsírt nem kisütik-olvasztják, hanem préselik. Egyáltalán nem olyan az íze, mint mikor disznótorok alkalmával üstben sütöttük ki a szalonnát!<br /><br />A kacsahájjal az a minimális előkészítési idő szerintem sokszorosan megtérül a végeredményt nézve :-)))Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-6957233212057127842013-01-15T14:47:23.857+01:002013-01-15T14:47:23.857+01:00Azt hozzá kell tegyem,hogy bár ebből az összegből ...Azt hozzá kell tegyem,hogy bár ebből az összegből lehet venni kb fél kg sertés zsírt (kisütve),de az nem olyan jó. Nem tudni sokszor ki mit tesz még bele... Vannak rossz tapasztalataim. Inkább erre adok ki pénzt és rászánom ezt a kevéske időt.MrsSamehttps://www.blogger.com/profile/15871255346166164200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-71043732810076383332013-01-15T10:09:55.713+01:002013-01-15T10:09:55.713+01:00Egyetértek :-)Egyetértek :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-139897739414484033.post-18058023499850910522013-01-15T10:07:32.536+01:002013-01-15T10:07:32.536+01:00Körülbelül egy hete készítettem én is. Isteni fino...Körülbelül egy hete készítettem én is. Isteni finom. Nagyon finom mindenbe.Érdemes készíteni. MrsSamehttps://www.blogger.com/profile/15871255346166164200noreply@blogger.com