2014. június 14., szombat

Túrós-barackos pite



Olyasmi, mint a liszt nélküli túrótorta.

Mindössze 6 ek. búzadara van benne, s talán emiatt frissen sülve nekem túlságosan szaftos, majdhogynem zsíros érzetű volt...

Miután teljesen kihűlt, egészen más lett :-)

Finom, könnyű, bármilyen gyümölccsel jól variálható!





Túrós-barackos pite

Elkészítési idő: 20 perc + kb. 30 perc sütés


Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 cs. sütőpor
  • 6 ek. búzadara
  • 2 ek. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 biocitrom héja
  • 12,5 dkg vaj/kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 1 doboz barackbefőtt (illetve tetszőlegesen más gyümölcs)



A túrót törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom héját, a búzadarát és a sütőport. Keverjük bele a puha vajat és a tojások sárgáját, végül több részletben a fehérjék keményre felvert habját is.

Egy 25x40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel), és simítsuk bele a túrós masszát.

Tetejét rakosgassuk ki a gyümölccsel, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre kb. 30 perc alatt (tűpróba).

Érdemes teljesen kihűteni, majd kockákra vágva tálaljuk.




Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. november

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.