2014. június 27., péntek

Sárgabarackos-joghurtos pite étcsokoládéval



A régi-régi recept kicsit felturbózva: a sima kevert tésztába tettem egy picurka mézeskalács fűszerkeveréket, amit én télen-nyáron imádok, majd némi hezitálás után (kellebelejajnehogyelrontsa) került bele egy tábla étcsokoládé is...

Elvégre milyen finom az aszalt barackos étcsokoládé is :-)





A döntés jónak bizonyult, a sütemény, ami letisztult változatában is hallatlanul jó, még finomabb lett!

Összeállítása pedig nem több 10 percnél - egyetlen tálban...

Ajánlom!





Sárgabarackos-joghurtos pite étcsokoládéval


Elkészítési idő: 10 perc + kb. 35 perc sütés


Hozzávalók egy kb. 25x40 cm-es tepsihez:


  • 2 pohár natúr joghurt (aztán a pohár lesz a mérce!)
  • 3 tojás
  • 1-1,5 pohár cukor (ki milyen édesszájú)
  • 1 pohár étolaj
  • 3 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 mk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg étcsokoládé durvára vágva



A tetejére:

  • 50-75 dkg sárgabarack



A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében összekeverjük egy tálban ovális habverővel, így teljesen sima tésztát kapunk eredményül.

A barackokat megmossuk, kimagvaljuk, ha nagyobbak a szemek, a fél darabokat még félbevágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

Belesimítjuk az illatos tésztát, tetejét sűrűn kirakosgatjuk barackkal úgy, hogy vágott felük felfelé nézzen, s kb. 35 perc alatt készre sütjük - tűpróbával ellenőrizzük!

Ha langyosra hűlt, kockákra vágva kínáljuk.



2 megjegyzés:

  1. Ez nekem nagyon tetszik!:)Ki fogom próbálni, amint beszerzek egy kis sárgabarackot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Évi :-) Isteni, ahogy a tetején szottyosra sül a barack!!

      Törlés