2015. május 24., vasárnap

Málnás-barna sörös brownie


Az időjárást ellensúlyozandó :-)

Vagy örvendezve a hosszú hétvége miatt :-)

Kényeztetésül... Mert ez maga a mennyország...

A csoki-málna páros az egyik legjobb szerintem (fej-fej mellett a csoki-narancs duóval), s most sem hazudtolta meg magát!

Ez a brownie nagyon gazdagon csokoládéízű, melyet tökéletesen egészít ki a kesernyés barna sör és a savanykás málna.

Nagyon-nagyon ajánlom :-)





Málnás-barna sörös brownie


Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:



  • 18 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
  • 20 dkg cukor (kell bele ennyi, igen)
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 2 dl barna sör
  • 20-30 dkg málna (fagyasztott)



Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tördeljük a csokoládét egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, és gőz fölött vagy mikróban 500 W-on 2-3 perc alatt (félidőben megkavarva) olvasszuk össze őket, majd hagyjuk picit hűlni.

Amíg hűl a vajas csokoládé, egy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet, kakaóport, sót és szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a vajas csokoládét.

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sört, azzal is simára keverjük, végül beleforgatjuk a málnát. Ha fagyasztottat használunk, nyugodtan adjuk hozzá kiolvasztás nélkül.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát, majd süssük kb. 25 percig.

Én most fagyasztott málnát használtam, és sütés közben kiolvadó levétől lágyabb-hígabb lett a massza, így 30 percig sütöttem - tökéletes lett. Picit még tapadt a tűre, de hűlés közben tovább szilárdult.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd kockázzuk fel - és ne is próbálkozzunk egy után leállni :-)))




Forrás: Jamie Magazin 1. szám, 62. oldal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése