2015. május 31., vasárnap

Narancsos-csokoládés keksz


A narancs-csoki páros fej-fej mellett a csoki-málnával!

Igen jól szerepeltek ebben a kekszben is! Az első (és aztán a második) adag is ajándékban készült, és viszonylag kevés időt töltöttek el a megajándékozottak körében, ahogy hallottam :-)





Narancsos-csokoládés keksz

Elkészítési idő: 45 perc + 30 perc hűtés

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg kandírozott narancshéj
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tojás



Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, a sütőport, cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást.

Belekeverjük a puha vajat, a felaprózott narancshéjat és a durvára vágott csokoládét is, és összegyúrjuk.

5-6 cm átmérőjű hengerré formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Ha lehűlt, éles késsel 7-8 mm-es korongokat vágunk a tésztahengerből. Ha vágás közben kicsit deformálódik, igazítsuk ki két tenyerünk között, mintha csak korongoznánk!

Fektessük őket sütőpapírral borított tepsire, és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt (sütőfüggő, akkor jó, ha halvány a teteje).


Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk jól záródó fémdobozban.


Forrás: Larousse - Csupa csoki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése