2015. június 13., szombat

Szerelmem, Cupcake - könyvajánló
A mai napig emlékszem, amikor elkezdett divatossá válni a muffin, majd a cupcake sütés. 

Tizenévvel ezelőtt :-)

Bújtam a recepteket, áhítoztam a muffinsütő forma után, majd nagy erőkkel elkezdtem sütni a kis süteményeket. Sósat, édeset vegyesen, mikor milyet, de mindig megmaradtam a muffinnál, a krémes díszítés nálam mindig elmaradt.

De most itt új, gyönyörű könyv a Török Bálint Kiadó gondozásában.

A megszokott ízeken túl hagyományos, mindenki számára ismerős süteményeket hangolt cupcake formára a szerző.

Gondolok itt többek között a kókuszkockára. Vagy az almás pitére. A zebrakockára. Non plus ultra vagy képviselőfánk cupcake köntösben. Zserbó és meggyes kevert. Kati tészta és vendégváró. Sacher.

Ugye mindenkinek ismerősek ezek a receptek és ízek? Mind-mind csészesütiként :-)

A kedvenceim mégis a sósak és a kelt tésztásak lesznek némileg talán meghökkentő módon: kapros-túrós. Sonkás zsemle. Sajtos szendvics. Túrós táska és kakaós csiga - két harapásnyi sütemény formájában :-)

Mutatom majd őket!

Addig is egy kedvcsináló ajánló!CSÉSZETORTÁK DÍSZMAGYARBAN

A jelenleg Angliában élő szerző könnyedén és gyorsan elkészíthető, látványos és mennyei csészetortácskái(cupcake-jei) mindenkit meghódítanak: sorra nyeri a rangos versenyeket, kupákat a leghíresebb magyar sütemények cupcake-re való átültetésével, receptjei számos angol lapban jelennek meg rendszeresen, népszerű, angol nyelvű blogja, a juditbakes.com ízelítőül szolgál ennek a gyönyörű kis könyv-ékszernek a tartalmát illetően is. Első magyar nyelvű süteményes könyvében így vall magáról és szenvedélyéről:

 „Ha cupcake-függőségemről és szenvedélyemről védőbeszédet kellene tartanom valaha is, az valahogy így hangoznék: Judit vagyok, cukrász és imádok sütni. A sütés számomra nemcsak afféle hobbi, hanem az örökségem. Sütök, mert élvezem, de főleg azért, mert a lényem elválaszthatatlan részévé, szinte a „természetemmé” vált. És sütök az illatokért, az ízekért, ami pedig a sütés elválaszthatatlan része, azaz „természete” – és az emlékekért, amiket felidéz:az otthon, a szeretet, a család múltbéli és jelen idejű emlékét. Az érzések nosztalgiája gyakran motivál az emlékek felidézésére, és olyankor máris többet kívánok, mint az illatok és ízek emléke: az illatokat és az ízeket frissen akarom. Ez az összetett „szenvedély” irányít minduntalan a konyhába.

Judit vagyok, cupcake-mániás. Mint mindenki más élete, az én mindennapjaim is tele vannak kérdésekkel, ám az én életemben a cupcake a válasz. Meggyőződésem, hogy egy remekbe szabott csészetortácskával – hacsak egy kicsit is – minden jobbá tehető.”


A szemet gyönyörködtető könyv a kiadó honlapjáról megrendelhető, s itt még nincs vége :-)

Rendelés esetén az alábbi ajándékokkal kedveskednek mindenkinek:


  • 10% árkedvezmény!
  • 1000 Ft-os örökkupon!
  • Ajándék 2015-ös katalógus!
  • Ingyenes kiszállítás!

A könyv ára 3.990 Ft.


2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.