2017. március 17., péntek

Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával


Hétvégére hangolódva...

Egy könnyű, gyors és nagyon finom fogás, ne csak karácsonykor kerüljön hal az asztalra :-)





Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 kg afrikai harcsafilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • só és bors
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • 1 ek étkezési keményítő


A kapros-túrós galuskához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek kacsazsír
  • só és bors
  • 50 dkg túró


A megolvasztott zsíron puhára pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük pici vízzel, s visszatesszük a tűzre.

Belekeverjük a 2x2 cm kockákra darabolt harcsát, élénk tűzön fehéredésig kevergetjük, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.

A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel és a tejszínnel, a paprikás halhúshoz keverjük, takaréklángon kiforraljuk. Ha kell, a kész étel ízét sóval, borssal korrigáljuk.

A galuskához elkeverjük a lisztben a tojásokat, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kaporral ízesítjük. Ha szükséges, apránként adjunk hozzá vizet, hogy közepesen kemény galuskatésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert kemény lesz a kész galuska!


Forró, sós vízbe szaggatjuk a tésztát, újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. Azon forrón összekeverjük kacsazsírral és túróval, majd a harcsapaprikás köreteként tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése