2017. március 1., szerda

Betyáros


Legalábbis felénk ez a neve ennek az ételnek, ami máshol slambuc vagy öhöm.

Mi mindig a minimál verziót készítettük, se szalonna, se kolbász, szezonjában került bele néha egy TV paprika.

Amilyen egyszerű, szerintem olyan finom :-)




Betyáros

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:


  • 1 nagy kanál zsír
  • 50 dkg lebbencstészta
  • 50 dkg krumpli
  • 1-2 tk őrölt fűszerpaprika
  • só és bors
  • opcionálisan kerülhet még bele füstölt szalonna és karikákra vágott kolbász is!



A zsírt egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, és élénk tűzön, kevergetve megpirítjuk rajta szárazon a lebbencstésztát.

Amikor a tészta szép aranyszínű, meghintjük a fűszerpaprikával, elkeverjük gyorsan, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott krumplit, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg a tészta az összes vizet magába nem szívta, s a krumpli meg nem puhul.

Ha gazdagabban szeretnénk, olvasszunk ki a tészta pirításához kockákra vágott füstölt szalonnát, majd a tésztát felkarikázott kolbásszal együtt pirítsuk meg!

Nyáron bográcsban is kipróbálható!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése