2017. március 9., csütörtök

Narancsos-csokoládés édeskenyér


Akár sietős hétköznap is összedobható, csak mindent összekeverünk egy tálban, formába simítjuk - és késsssz!

Tízóraira, uzsonnára, kávéval, tejjel - nagyon finom, nem túl édes sütemény.






Narancsos-csokoládés édeskenyér

Elkészítési idő: 15 perc + sütés


Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:

  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje/2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só


  • porcukor a szóráshoz


A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, csipet sóval. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét (vagy a vaníliakivonatot vagy a vaníliás cukrot) és a tejet, majd lisztet és a sütőport.

Belekeverjük a finomra vágott kandírozott narancshéjat és a durvára vágott étcsokoládét.

A sütőformát kikenjük vajjal, meghintjük liszttel. Belesimítjuk a formába a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!).

Hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd borítsuk rácsra, hogy alulról is tudjon hűlni, s csak langyosan szeleteljük fel.

A tetejét meghinthetjük porcukorral, ha szeretjük.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon csábító, finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon finom volt - főleg langyosan, mikor még olvadozott benne a csoki!

      Törlés