2009. november 19., csütörtök

Sült sajtos-darált húsos tészta

Hétköznapra gyors ebéd/vacsora. Zuram javasolta, sokszor főztem már ilyet, ráadásul Bereznay Tamás is ilyet ajánl a november havi Nők Lapja Konyhában. Remek ötlet a húshoz adott ömlesztett sajt, sokkal szaftosabb lett tőle!


Míg fő a tészta, összedobható a ragu, aztán be a sütőbe 15-20 percre. Ennyi a tudomány.






Sült sajtos-darált húsos tészta


Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 3-4 paradicsom - szezonban, fél doboz hámozott paradicsom konzerv télvíz idején
  • 1 tubus ömlesztett sajt
  • só, bors
  • bazsalikom
  • tetejére kb. 10 dkg reszelt sajt

Vizet teszünk fel forrni. Ha forr, sót és kevés olajat adunk hozzá, s kifőzzük benne a tésztát.

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot, az ömlesztett sajtot, s kb. 1 dl vizet. Fűszerezzük, és fedő alatt készre főzzük.

A leszűrt tésztát összekeverjük a húsos raguval, tűzálló tálba simítjuk. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.

Kockára vágva tálaljuk, igen kiadós!



30 megjegyzés:

  1. Ez a recept is megvéve, elmentve:))))
    És jobban belegondolva, van is otthon hozzá minden. Köszike!!!

    VálaszTörlés
  2. Én is viszem, tetszik nekem is, nagyon. Az ömlesztett sajt mekkora ötlet!

    VálaszTörlés
  3. Dabi :-) No látod! Pillanat alatt ráadásul!


    Edit: gombával, répával, sok-sok hagymával. E voila :-)


    Andi, nálam is az a sajt vitte a pálmát! Egész más lett, szaftosabb!

    VálaszTörlés
  4. Juj de szép magas lett amindenit! Finomnak néz ki!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom már csináltam ,de javasolok még bele zöldség félét sárgarépát gyökeret sok zellert, a hussal megfő isteni

    VálaszTörlés
  6. A húst ha van kéznél, ne vizzel hanem fehér borral öntsük fel,kicsit megbolonditja

    VálaszTörlés
  7. Karulino, köszi :-) Aham, finom volt!


    Kedves Névtelen, az már olyan bolognai-féle téma, igaz? Nem rossz, nem rossz! Sőt!


    Sukipapa :-) Sajnos nem volt :-( Pedig imádok borral főzni! És néha teszek is az ételbe - hogy a klasszikusoktól idézzek :-DD

    VálaszTörlés
  8. Néha teszek is ételbe....
    Az egyik barátnőm élete első vörösboros marhapörköltjének a végére olyan szalonspicces lett, hogy a köret simán kenyér volt, mert azt már nem tudta megcsinálni.... Nem mondom meg, hogy miért!:))

    VálaszTörlés
  9. Holnapi vacsora kipipálva,köszi!:-))

    VálaszTörlés
  10. Ez egy nyerő rakott tészta, szeretem én is főzni, nagyon finom!!!
    Egy a baj: nálunk egy ilyen jénaival seperc alatt elfogy:)))

    VálaszTörlés
  11. Szepy :-) Ez van :-DD
    Biztos isteni volt az a perkelt :-))) Így még nem jártam...


    Andi, jó étvágyat!


    Trin, kétszemélyes háztartásba bőven elég! Öööö, 3 napig ettük konkrétan :-))

    VálaszTörlés
  12. Most olvastam:
    http://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20091118-interju-alkonyat-rajongo-anyakkal.html
    :-DDD

    VálaszTörlés
  13. Jaaaaaaaaaaaaaaj Andi :-)))

    Vasárnap megyünk!!!!

    VálaszTörlés
  14. isteni volt:)

    VálaszTörlés
  15. 25 éve ismert recept de jó!

    VálaszTörlés
  16. A jó ötletek kortalanok :-)))

    25 éve óvodás voltam :-)

    VálaszTörlés
  17. ISTENI FINOM!MINDENKI PROBALJA KI!

    VálaszTörlés
  18. Nagyon örülök, hogy ízlett!!!

    VálaszTörlés
  19. Szia. most fogom kipróbálni, összefolyt a nyál a számba olyan jól hangzik. Nem vagyok nagy szakács buta kérdésem van, az nem baj ha nem tűzállótálba teszem ügye? csak sima tepsibe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tepsiben is meglehet csinálni, én is abban készítettem, az íze ugyanaz.

      Törlés
  20. Szia kedves Névtelen! Nyugodtan teheted tepsibe is, de előtte kend ki és hintsd meg zsemlemorzsával, hogy még véletlenül se tapadjon bele, vagy béleld ki sütőpapírral!

    Jó étvágyat hozzá :-)

    VálaszTörlés
  21. Ezer köszönet a recepttért, ma ezt készítettem a fiúknak, és imádták!!!!!!!! Nagyon finom volt, és tényleg kiadós. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  22. Ez a gyerekeim egyik kedvence lett (még a válogatósnak is) :-) köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűha!! Kell-e ennél nagyobb dicséret? :-))

      Örülök a sikerének :-))

      Törlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  24. Nos!Biztosan finom lehet az ömleszett sajt,csak éppen aki tudja miből készűl az inkább tejszínnel csinálja!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.