2017. május 22., hétfő

Banános-diós-csokoládés pite



Mielőtt teljes mellszélességgel berobban az eperszezon (aztán a cseresznye és a meggy...), mutatok egy pofonegyszerű, villámgyorsan elkészíthető banános pitét, ha hervadna még 1-2 banán otthon :-)

Tízóraira, uzsonnára, a délutáni (tejes)kávé mellé nagyon finom!





Banános-diós-csokoládés pite

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 2 pohár natúr joghurt/kefír (később a pohár lesz a mérce)
  • 3 tojás
  • 1,5-2 pohár cukor (ki milyen édesen szereti)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 pohár olaj
  • 3 pohár liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 érett banán
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg étcsokoládé


A joghurtot simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a villával pépessé tört banánnal.

Hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, s beleforgatjuk a tésztába a durvára vágott étcsokoládét is.

Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett, kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, s a tetejét meghintjük durvára vágott dióval.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a tészta!

Hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeletelve kínáljuk.


Több napig is finom, friss!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése