2017. május 26., péntek

Barackos-sonkás csirkecomb


Édes és sós, gyümölcs és hús.

Nagyon szeretjük ezeket az ízeket :-)

Akár a hétvégi menü része is lehet!




Barackos-sonkás csirkecomb

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók.

  • 8 db felső csirkecomb filé (vagy mellfilé, vagy sertéskaraj/sertéstarja)
  • 20 dkg jó minőségű sonka
  • 8 db őszibarack befőtt
  • 20 dkg sajt
  • só és bors
  • 2-3 ek olívaolaj


A húst sózzuk, borsozzuk, felhevített olívaolajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük.

Tepsibe tesszük őket egymás mellé, fél dl vizet aláöntünk, a tepsit fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, ráhalmozzuk a csíkokra vágott sonkát, 1-1 őszibarackot, s nagy csipet reszelt sajtot teszünk a barackok tetejére.

Visszatoljuk a sütőbe, és a sajt pirulásáig sütjük tovább.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.

Ha csirkemellet vagy sertéskarajt használunk, a fólia alatti párolás nem szükséges, ám ugyanígy puhulási idővel számoljunk, amennyiben tarjával dolgozunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.