2018. május 17., csütörtök

Kakaós-kókuszos csiga


Sűrűn terítékre kerül nálunk ez a villámgyorsan elkészülő csiga, semmi kelesztés, csak gyúrás, nyújtás, töltés, tekerés, szeletelés, sütés :-)

Jellemzően aznap-másnap el is fogy az összes csiga...

Hirtelen jött ötlettől vezérelve a töltelékbe került egy kis kókuszreszelék is, jelentem, nagyon jól állt neki! 

Bounty-csiga :-)

Próbáljátok ki!




Kakaós-kókuszos csiga

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:



  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg (por)cukor
  • 1 löttyintésnyi vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • 0,5 dl tej
  • 5 ek olaj
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só



A töltelékhez:

10 dkg puha vaj
4 ek (por)cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
3-4 ek kókuszreszelék


A túrót simára keverjük a cukorral, vaníliával, sóval, hozzáadjuk a tejet és az olajat, végül a sütőporral összekevert liszttel sima, nem ragadós tésztát gyúrunk.

A túró minőségétől függ: ha a tészta ragad, nyugodtan adjunk hozzá kevés lisztet, ha viszont nem állna össze, tejjel lazítsuk.

Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük puha vajjal, meghintjük előbb cukorral, utána a kakaóporral, végül a kókuszreszelékkel.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A feltekerésnél választhatunk. Ha a hosszabbik oldalánál kezdjük, tenyérnyi méretű kis csigákat kapunk, ha  a rövidebbik oldala felől csavarjuk fel, akkor kb. akkorákat, mint amik a boltban, pékségekben kaphatók.

A feltekert tésztát éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A kész csigák teljes kihűlés után remekül tűrik a fagyasztást - már ha marad belőlük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése