2018. július 5., csütörtök

Tejbegrízes túrógombóc



Gyors és könnyű, s a túrógombóc így tuti fix, hogy nem fő szét :-)

A titok: sűrű tejbegrízt főzünk, s abba keverjük bele a túrót! Formázás, morzsázás, s lehet is tálalni!




Tejbegrízes túrógombóc

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:


  • 1/2 l tej
  • 15-20 dkg búzadara
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat/1-2 cs. vaníliás cukor
  • csipet só



A forgatáshoz:

  • olaj
  • zsemlemorzsa



A tejet felforraljuk a cukorral, sóval, vaníliával, beleszórjuk a búzadarát, s folyamatosan kevergetve, takaréklángon sűrűre főzzük.

Elzárjuk az energiát, s összekeverjük a túróval - ekkor már nem főzzük.

A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajban.

Vizes kézzel formázzunk a tejbegrízes túróból gombócokat, hempergessük meg a pirított morzsában - s már tálalhatjuk is.

Ízlés szerint kínáljunk mellé további porcukrot, tejfölt vagy egyszerűen valami finom lekvárt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.