2018. július 2., hétfő

Fetás borsófőzelék


Gyors és könnyű, édes és sós.

Nagyon-nagyon jó volt!





Fetás borsófőzelék

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 0,5 kg zöldborsó
  • 2 dl tej
  • 1-2 tk étkezési keményítő
  • 15-20 dkg fetasajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só és bors



A borsót fedő alatt puhára pároljuk a vajon.

A hideg tejben elkeverjük a keményítőt, a vajas borsóhoz csurgatjuk, kiforraljuk.

Az energiát elzárjuk alatta.

Ezután ízesítjük sóval és borssal, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül belemorzsoljuk a fetasajtot is.

Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.