2018. szeptember 18., kedd


Sörben sütni nagy királyság szerintem, az a plusz íz teljesen elvarázsolja a puhuló húst.

Ennek a dagadónak is kifejezetten jót tett a sörfürdő :-)

Frissen, tetszőleges körettel is nagyon finom, mehet főzelék tetejére, de teljesen hidegre hűlten, vékonyan szelve, akár hidegtál részeként is megállja a helyét!





Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó

Elkészítési idő: 150 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • 40 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 szelet kenyér/1 zsemle
  • 3 főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek mustár
  • só és bors
  • 5 dl sör


A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket.

A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki.

A sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bőréből, adjuk hozzá a kifacsart kenyeret/zsemlét, a villával összetört főtt tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Ízesítsük mustárral, borssal, s ha szükséges, sóval – a kolbászhús önmagában ízes, finom, óvatosan a sóval!

Egyenletesen betöltjük a dagadó belsejébe, ne túl feszesre, hogy sülés közben ne repedjen szét a hús. 

A nyílást hústűvel vagy cérnával zárjuk le, tegyük a dagadót tepsibe.

Öntsük alá a sört, majd zárjuk le szorosan a tepsit alufóliával, s 200 fokos sütőben süssük kb. 1 órán át teljesen puhára.

A fóliát levéve végül süssük szép pirosra a dagadó felületét.

Óvatosan emeljük át egy tálra, könnyedén borítsuk le fóliával, s hagyjuk pihenni legalább 15 percig, utána éles késsel szeleteljük nem túl vékony szeletekre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.