2019. január 31., csütörtök

Tárkonyos, krumplis zöldbabfőzelék


Egyszerű kis zöldbabfőzelék, krumplival és tejszínnel dúsítva, a megszokott kapor helyett tárkonnyal téve pikánssá!








Tárkonyos, krumplis zöldbabfőzelék

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldbab (tisztítva mérve, szezonján kívül fagyasztott)
  • 1 db nagyobb méretű krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 púpos tk étkezési keményítő
  • 1 tk morzsolt tárkony
  • só és bors


A kacsazsíron puhára pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a zöldbabot (ha fagyasztott, fagyos állapotban), élénk tűzön 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a hámozott, felkockázott krumplit is, és annyi vízzel öntjük fel, ami éppen csak ellepi.

Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal.

Takaréklángon puhára főzzük.

A keményítőt először kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a főzelékalapba csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Tetszőleges feltéttel, azon frissiben tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.