2012. július 2., hétfő

Fűszervajas sült hal




Vannak dolgok, amiket nem érdemes túlbonyolítani :-) Egyszerű sült halszelet, sós-borsos lisztbe forgatva, s azon forrón fűszervaj-koronggal megkoronázva. Isteni!

Válasszunk hozzá feszes húsú halat, nehogy sütés közben szétessen, s természetesen elkészíthető grillen is, liszt nélkül.

Ráadásul még  a konyhát sem melegíti fel, mert villámgyorsan elkészül :-)




Fűszervajas sült hal


Hozzávalók:

  • 80 dkg halfilé
  • 2-3 ek. liszt
  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • sütéshez vaj + olaja


A fűszervajhoz:

  • 10 dkg puha vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • ízlés szerint zöldfűszerek, nálam most petrezselyem, bazsalikom, oregánó
  • só, bors


Elkészítjük a fűszervajat: a puha vajat összekeverjük a  citrom héjával, levével, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.

Egy darab alufóliára halmozzuk, henger formára igazgatjuk, feltekerjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

A halfilét megmossuk, leszárítjuk, majd a sós-borsos lisztbe mártjuk, és oldalanként 1-2 perc alatt forró vaj-olaj keverékén megsütjük.

Azon forrón a halszeletekre helyezünk a fűszervajból 1-2 érmét, és tetszőleges körettel tálaljuk.


 


13 megjegyzés:

  1. Mmmm de guszta! Épp egy hasonlót készülök én is sütni ma :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-))) Várom a tiédet! :-)

      Törlés
  2. Jajj összefutott a nyál a számban. Ez annyira de annyira guszta és nekem való, nagyon szeretem a halat. Te milyet használtál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tündi :-)

      Tőkehalfilét vettem, fagyasztottat. Nagyon jó a húsa, jól tartotta magát, finom és nagyon kevés szálka volt benne! Ráadásul megfizethető :-)

      Törlés
  3. Imádom! Imádom! Imádom! Mert egészséges (de még megfizethető), mert egyszerű és finom, és mert "nyárbarát" verzió (kis ideig kell az egyébként is forró konyhában bekapcsolni a gázt)...Tuti kis recept! Egyébként most jut eszembe, hogy régen ettünk már halat...:)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a mi családunkban is tudna kedvenc lenni!:-)) Nagyon guszta és finom lehetett!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, és sokszor tényleg a legegyszerűbb ételek is olyan finomak tudnak lenni! :)

    VálaszTörlés
  6. Nem is kellenek nekem a bonyolult dolgok, ha ilyen finomságot hozol...! Ide vele! :)

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon finom! Én meg egy kis őrölt csilit szoktam a lisztbe keverni, mert a férjem a borsot kevésbé bírja.

    VálaszTörlés
  8. Megfőztük,nagyon finom!Köretként tepsibe sült zöldséget (paprika,paradicsom,lilahagyma,fokhagyma stb...) ettünk.MENNYEI!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves visszajelzést - nagyon örülök, hogy ilyen sikert aratott :-)

      Törlés
  9. Megfőztük,nagyon finom!Köretként tepsibe sült zöldséget (paprika,paradicsom,lilahagyma,fokhagyma stb...) ettünk.MENNYEI!!!

    VálaszTörlés