2012. december 30., vasárnap

Szilveszteri ajánlat

Szilveszter készülődik... Lássuk, mi mindent lehet ilyenkor enni!

• Egy középkori babona szerint ha nem falunk fel mindent szilveszterkor, akkor az új esztendőben sem fogunk hiányt szenvedni.
• Ne feledjük, hogy tilos baromfihúst ennünk, mert a baromfi hátrakaparja a szerencsénket.
• Sok háznál mandulaszemet vagy más apróságot főztek a lencsefőzelékbe, és az a leányzó, aki ezt megtalálta, a babona szerint férjhez ment a következő esztendőben.
• A gazdagságot többféle rétessel lehet hosszúra nyújtani. Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy mindig legyen a családnak kenyere.


Legyen egy kis sörös-köményes malachús, hogy kitúrja nekünk a szerencsét az újévben!






Vagy süssünk csülköt pékné módra!





Főzzünk lencselevest, ez el nem maradhat ilyenkor!






A rétes sós is lehet - sajtos, sonkás, francia módra!





Rétes: almával, dióval, camembert sajttal - őrületes!






S egy nagy klasszikus: a tökös-mákos rétes!





A megunhatatlan, sokáig ropogós sajtos rúd - jól esik rájárni és csipegetni belőle!






Egy elronthatatlan, hókuszpókusz nélküli pogácsa - próbáljátok ki szilvalekvárral is, mesés!






Körözöttes pogácsa - kitűnő italkorcsolya lesz!





Kellemes készülődést :-)


3 megjegyzés:

  1. Az egyik nálunk már elkészült,, talán még holnapra marad! Lizann

    VálaszTörlés
  2. Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

    VálaszTörlés