2017. november 20., hétfő

Fetás-paradicsomos cékla krémleves


Céklaleves :-)

Meghökkentően nagyon finom volt!




Fetás-paradicsomos cékla krémleves

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg cékla
  • 5 dl paradicsomlé (passzírozott paradicsomlé, nem sűrítmény)
  • 5 dl víz vagy alaplé
  • só és bors
  • 1-2 tk cukor


Tálaláshoz:
  • morzsolt feta
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors


A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a meghámozott, kis kockákra vágott céklát.

Felöntjük vízzel vagy az alaplével, s fedő alatt puhára főzzük.

Ha a cékla megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomlevet is. Fűszerezzük, átforraljuk, majd botmixerrel krémesre zúzzuk.


Azon forrón tálaljuk morzsolt fetával, kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal a tetején.


Hugh receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése