2018. augusztus 25., szombat

Gesztenyés puszedli



Stahl Judit gesztenyés csillagainak átdolgozott kiadása.

A cukrot teljesen kihagytam belőle, a gesztenyemassza szerintem pont elég édes, ellenben tettem bele egy fél tábla 90%-os csokoládét...

Mit mondjak?

Elég jó lett :-)))





Gesztenyés puszedli

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók kb. 15 db-hoz:


  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 2-3 dkg liszt (ha nagy volt a tojás, mehet a 3 dkg)


A forgatáshoz:

  • 2-3 ek finom szemű kristálycukor - ez akár el is maradhat



A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd villával/krumplinyomóval törjük össze.

Adjuk hozzá a puha vajat, a tojást, a durvára vágott étcsokoládét s a lisztet, gyúrjuk össze.

Két tenyerünk között formáljuk belőle diónyi nagyságú gombócokat, gyengéden hempergessük meg kristálycukorban.

A cukorban hempergetést el is hagyhatjuk, a cukortól egy kicsit ropogós lesz a külseje, de anélkül is remek lesz!

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gesztenyegolyókat, és 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.