2022. január 21., péntek

Csokoládés-diós banánkenyér

 

Ha van otthon pár barnulásnak indult banán, süssetek ilyen nagyon csokis, diótól ropogós finomságot!

Ha még nem barnul a banán - akkor is nyugodtan süssétek meg :-)




Csokoládés-diós banánkenyér

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók:


15 dkg liszt

4 dkg cukrozatlan kakaópor

2 tk sütőpor

1 mk só

3 db (túl)érett banán

1 nagy tojás

5 dkg olvasztott vaj

0,5 dl olaj

20 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

10 dkg durvára vágott étcsokoládé

5 dkg durvára vágott dió

 

Egy tálban összeszitáljuk a száraz hozzávalókat: lisztet, kakaóport, sütőport és sót.

Egy másik tálban villával összetörjük az érett banánokat. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, az olajat, a vaníliát és a tojást, majd a cukorral homogén masszává keverjük.

A száraz alapanyagokat a banános-tojásos keverékhez adjuk, összedolgozzuk, végül belekeverjük a durvára vágott csokoládét és diót is.

Egy 10x30 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk vajjal és meghintünk liszttel.

A banános-csokoládés tésztát belesimítjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 50-60 percig sütjük a banánkenyeret, illetve mindaddig, míg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta. 50 perc eltelte után érdemes ellenőrizni.

Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Folpackba csomagolva 4-5 napig friss marad, de frissen felszeletelve le is fagyaszthatjuk, 2 hónapig eláll a mélyhűtőben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.