2022. január 5., szerda

Fokhagymás, rozmaringos sült camembert

Gyors hétköznapi vacsoraötlet? Jöhet?

Szinte semmi munka, de a végeredmény egy illatos, kényeztető finomság...





Fokhagymás, rozmaringos sült camambert

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:

 

1 db fadobozos, 250 g-os camambert sajt

5-6 gerezd fokhagyma

1 közepes ág friss rozmaring

olivaolaj

só és bors

 

A sajtot kivesszük a fadobozból, kicsomagoljuk a fóliából, és keresztben kettévágjuk.

Visszatesszük a két doboztetőbe a két sajtdarabot vágott felükkel felfelé.

Éles késsel több helyen megszurkáljuk, az így ejtett lyukakba fokhagymaszeleteket és rozmaring levélkéket dugdosunk.

Meghintjük a sajtokat sóval és borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a fadobozkában bugyborékolva megolvad.

Azon forrón, frissen tálaljuk pirított kenyérrel, pitával, grissinivel, ropogós zöldséggel, bármivel, amivel az olvadt sajtot ki tudjuk mártogatni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.