2022. január 25., kedd

Padlizsán Stroganoff módra

 

Képzeljétek azt, hogy a padlizsán hús... s használjátok olyan kreatívan!

Ez az étel mennyei volt!




Padlizsán Stroganoff módra

Elkészítési idő: 60 perc

 

Hozzávalók:

 

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

75 dkg padlizsán

40 dkg gomba

5-6 db csemegeuborka

1 tk mustár

1 tk étkezési keményítő

2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)

só és bors

 

A padlizsánt megmossuk, két végét levágjuk, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Meghintjük sóval, néhány kanál olívaolajjal összeforgatjuk, és sütőpapírral borított tepsire terítve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Míg a padlizsán sül, kevés zsiradékon puhára pároljuk a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szintén megtisztított, felkockázott gombát, élénk tűzön zsírjára sütjük.

Ízesítjük a felcsíkozott csemegeuborkával, sóval és borssal, zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a megsült padlizsánkockákat is.

A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a gombás-padlizsános raguhoz csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.