2010. szeptember 8., szerda

Almás-sajtos melegszendvics





Recept by Ottis! Első látásra szerelembe estem vele, s őszintén szólva semmit nem változtattam rajta. Úgy remek, ahogy van!

Zuram előbb gyanakodva nézte, valamiért nem sült olyan pirosra, mosolygósra a teteje, amilyet megszokott. Megkóstolta. Hümmögött.

- Mi ez?
- Sajtos szendvicskrém, én csináltam!

Evett tovább. A negyedik szelet eltüntetése után már bizonyossá vált, hogy a hümmögés abszolút az egyetértés jele volt :-)))





Almás-sajtos melegszendvics


Hozzávalók:


  • 2 alma
  • 2 ek vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 10-15 dkg füstölt sajt
  • bors
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • szezámmag


Az almát meghámozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük, kifacsarjuk. Összekeverjük a vajjal, tejföllel, a reszelt sajttal, borssal és gyömbérrel ízesítjük. A füstölt sajt elég sós, szerintem több nem kell bele.

A kenyérszeleteket jó vastagon megkenjük az almás-sajtos krémmel, tetejét meghintjük szezámmaggal, és 220 fokon kb. 10-15 percig sütjük.

Picit hagyjuk hűlni az égési sebek elkerülése végett!






6 megjegyzés:

  1. Izgalmas, nem lehet rossz :))) Hümmm

    VálaszTörlés
  2. :-) Örülök, hogy ízlett!!

    VálaszTörlés
  3. hát első olvasatra én is hümmögök, de kipróbáljuk.
    Ottist gyakrabban kéne olvasnom!

    VálaszTörlés
  4. Hehe, ilyen kegyes csalásokat én is szoktam csinálni :) Alma és sajt finom, alma és kenyér finom, a trió is nagyon finom! :)

    VálaszTörlés