Recept by Ottis! Első látásra szerelembe estem vele, s őszintén szólva semmit nem változtattam rajta. Úgy remek, ahogy van!
Zuram előbb gyanakodva nézte, valamiért nem sült olyan pirosra, mosolygósra a teteje, amilyet megszokott. Megkóstolta. Hümmögött.
- Mi ez?
- Sajtos szendvicskrém, én csináltam!
Evett tovább. A negyedik szelet eltüntetése után már bizonyossá vált, hogy a hümmögés abszolút az egyetértés jele volt :-)))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjl3m8RCV0-rMf1Fh4u5xOQwwWVosaqqSBQcooQqNS_fS0JGZ5x5DYE4xivBukAjLhKvoAlLA1qVUD7b3ldbKrKEkfsvA4MVmUtgrnBndQtOstoeOoDGsj9yE4YhkV6ah7SvtuZ2XPTVHW/s400/Alm%C3%A1s+melegszendvics.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjl3m8RCV0-rMf1Fh4u5xOQwwWVosaqqSBQcooQqNS_fS0JGZ5x5DYE4xivBukAjLhKvoAlLA1qVUD7b3ldbKrKEkfsvA4MVmUtgrnBndQtOstoeOoDGsj9yE4YhkV6ah7SvtuZ2XPTVHW/s400/Alm%C3%A1s+melegszendvics.jpg)
Almás-sajtos melegszendvics
Hozzávalók:
- 2 alma
- 2 ek vaj
- 2 ek. tejföl
- 10-15 dkg füstölt sajt
- bors
- késhegynyi őrölt gyömbér
- szezámmag
Az almát meghámozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük, kifacsarjuk. Összekeverjük a vajjal, tejföllel, a reszelt sajttal, borssal és gyömbérrel ízesítjük. A füstölt sajt elég sós, szerintem több nem kell bele.
A kenyérszeleteket jó vastagon megkenjük az almás-sajtos krémmel, tetejét meghintjük szezámmaggal, és 220 fokon kb. 10-15 percig sütjük.
Izgalmas, nem lehet rossz :))) Hümmm
VálaszTörlésJól hangzik, mentettem!
VálaszTörlés:-) Örülök, hogy ízlett!!
VálaszTörléshát első olvasatra én is hümmögök, de kipróbáljuk.
VálaszTörlésOttist gyakrabban kéne olvasnom!
Hehe, ilyen kegyes csalásokat én is szoktam csinálni :) Alma és sajt finom, alma és kenyér finom, a trió is nagyon finom! :)
VálaszTörlésEzt is szeretném!!!!
VálaszTörlés