2011. december 3., szombat

Óvári szelet




Szelet hús, rajta sonka, gomba, sajt - tuti kombináció :-) Igazából ez rejlik a költői megnevezés mögött, egyszerű és nagyszerű finomság.

Vendégváróként is ideális, kitűnően előkészíthető. A hús megsüthető előre, a gomba is megpárolható. Utána már csak percek kérdése összerakni, és mehet a sütőbe - aztán pedig frissen a vendégek elé.

Nagyot nem tévedhetünk, persze csak ha mindenki szereti a gombát :-)




Óvári szelet


Hozzávalók:

  • 4 szelet hús (tarja, karaj, csirkemell...)
  • kevés olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • só, bors

A húst megmossuk, leszárítjuk, ha kell, klopfolóval kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ha vastagabb húsból készítjük, mint pl. a tarja, elősütés után tegyük a sütőbe további 30-40 percre fóliázott tepsiben teljesen puhára párolni!

A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a gombát, és kevergetve zsírjára sütjük (míg a keletkező folyadék el nem párolog alóla).

A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük.

A kisütött hússzeleteken igazságosan elosztjuk a hagymát gombát, a sonkacsíkokat, beborítjuk sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé meg nem pirul a tetején.

Tetszőleges körettel tálaljuk.



5 megjegyzés:

  1. Hozzávalók szerencsés találkozása, finom!

    VálaszTörlés
  2. Nálam nyerő ez az étel, imádom a gombát. A mai ebédemhez is használtam, ha van kedved nézd meg.

    VálaszTörlés
  3. Akkor én már készítettem ilyet, csak nem tudtam, hogy ez a neve:) Nagyon guszta és tényleg nyerő kombináció:)

    VálaszTörlés
  4. Ismerem és szeretem, csak azt nem tudtam, hogy így hívják... ;)

    VálaszTörlés
  5. ... igazságosan ... :-)

    VálaszTörlés