2012. március 23., péntek

Halas-citromos pikáns fasírt




Mutatom, hogy mit ettünk ezzel a klassz boros krumplival!

Gabojszánál láttam egy hónapja egy izgalmas fasírtot, szardellával, citrommal és minden földi jóval ízesítve, tudtam, hogy kell nekem ez a recept!

Szardellát égen-földön nem kaptam, így mindközönséges olajos halkonzervet használtam ízesítés gyanánt. Hát mit mondjak? A megérzésem jó volt: fasírtra ennyi dicsérő szót még soha nem kaptam, istenkirály ízkombináció született.

Nem csak bátraknak ajánlom!




Halas-citromos pikáns fasírt


Hozzávalók 8 közepes darabhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • fél doboz olajos halkonzerv (kb. 8-10 pici halacska)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 1 maréknyi (házi) zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • kakukkfű


A fasírt felsorolt hozzávalóit egész egyszerűen alaposan összegyúrjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük (de mehet egész éjszakára is), hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Nedves kézzel lapos kis fasírtokat formázunk a masszából, majd kevés olajon, oldalanként néhány perc alatt készre sütjük.

Tetszőleges körettel, salátával, főzelék feltétjeként, de akár egyszerűen friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


8 megjegyzés:

  1. Nnnna...most végeztem a recept leírásával, szerintem tuti finom fasírt lesz belőle! Az eredményről beszámolok majd...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nnnnnnnnna, figyelek :-) Remélem, ízlett!

      Törlés
  2. Ez a fasírt biztos, hogy nagyon finom! :) nyami!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ódákat kaptam cserébe és lelkes repetázást :-)

      Törlés
  3. Először azt hittem, hogy csak halból készült. De így talán még jobban tetszik. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hal csak plusz íz benne, de eszméletlen nagyot dob rajta!

      Törlés
  4. Szia!
    Ez itt nem a reklám helye:), de az ALDI-ban most akciós a szardella.
    A recept nagyon jól hangzik, kipróbálom.

    VálaszTörlés