2012. március 1., csütörtök

Tökmagolajos, füstölt sós focaccia




Igazi fúziós kaja, ugyanis a fő hozzávalókat Max-tól kaptam :-)

Rém egyszerűen elkészíthető harapnivaló, a kelt tésztát megpakoljuk pár dologgal, és már sülhet is.

Amit elszúrtam: annyira tetszettek a nagy sókristályok, hogy igen bőkezűen bántam vele... Baromi jól mutattak a tésztán, na!

És igen, igen! Elsóztam! Nem kicsit, nagyon! Felénk ezt úgy mondják, hogy szerelmes a szakácsnő :-)






Tökmagolajos, füstölt sós focaccia




Hozzávalók:
  • 2 ek olaj
  • 2 dl víz
  • 1 dl tej
  • 50-55 dkg liszt
  • 1 tk. cukor
  • 1 csipet őrölt rozmaring
  • 2 mk. só
  • 1/4 kocka élesztő
A tetejére:

  • néhány ek. tökmagolaj (vagy egyéb más karakteres ízű olaj)
  • 1 fej lilahagyma
  • füstölt só


A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett munkalapon kinyújtjuk (lehet akár két darabot is készíteni belőle!). Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk vékony cikkekre vágott lilahagymával, meglocsolgatjuk az olajjal és meghintjük (csínján!) sóval.

180 fokosra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Kiváló italkorcsolya!






9 megjegyzés:

  1. szuper! pont kaptam szarvasgombás olajat, biztos azzal is jó lenne! :)

    VálaszTörlés
  2. ja egyébként grat az oldalhoz, nagyon tetszenek a receptek, minden nagyon jó lett, amit kipróbáltam!!! Az a túrós-tejfölös lepény meg egyszerűen abbahagyhatatlan volt.:)
    ma az amerikai meggyes-vaníliás pite van soron...tényleg abban tudnál segíteni, hogy mekkora a piteformád, amiben készítetted? nekem úgy tűnik, h ennyi alapanyaghoz kicsi lesz és alacsony az enyém. Köszi!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsófi! Jó lesz az a szarvasgombás olaj, jó bizony!

      Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon-nagyon jól esik és örülök neki!

      A piteformámat lemérem otthon, de olyan 26 cm-esre saccolom emlékezetből.

      Törlés
  3. Köszi a gyors választ! :) Akkor tuti kicsi lesz az enyém, kitalálok valami kreatívat helyette. Csak így tovább, nagyon jó kis oldal, várom a folytatást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kapcsos tortaforma? Hm? Vagy egy lapos jénai?

      Törlés
    2. Zsófi, megmértem: 25 cm-es a formám!

      Törlés
  4. Imádom az ilyesmiket! Viszem is... mármint a receptet. ;-)
    Szóval szerelmes vagy...?! :D (remélhetőleg ezt a bejegyzést a párod is olvassa:))

    VálaszTörlés
  5. Vikikém nézz be hozzám szívem, jól döntöttem, elnézve ezt a mostani receptedet is, de az összes eddigit is, puszika:-)))))

    VálaszTörlés
  6. Erre lehet nyomni nem gyengén a szénsavas ásványvizet....Klassz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.