2012. március 27., kedd

Káposztás hasé

 
 
Ha káposztás tészta van műsoron, általában mindig több párolt káposzta készül, mint amennyit a főtt tészta el szokott bírni.

Ilyenkor kerülnek elő a kis káposztás partifalatok, mint pl. a káposztás kiflik, káposztás pogácsa, és a káposztás csiga.

Ez is egy igen jól sikerült bulikaja volt, a párolt káposztát lágy besamellel kevertem össze, s töltöttem a leveles tésztába. Egész más volt, mintha csak a sima káposztát kanalaztam volna bele!

Ajánlom :-) Meg hideg sört mellé!





Káposztás hasé


Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • kb. 20 dkg-nyi kész párolt káposzta
  • 2 ek. olaj/vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1-2 dl tej
  • 1 tojás
  • só, bors
  • tetejére szezámmag, köménymag


Az olajon/vajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, apránként felöntjük a tejjel, ovális habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

Ha langyosra hűlt, belekeverjük a párolt káposztát és a tojás sárgáját, sóval, borssal ízesítjük.

A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett munkalapon, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetbe halmozunk a krémes káposztatöltelékből, félbehajtjuk, majd villával összenyomkodjuk a széleit. Szép is, és nem is fog szétnyílni.

Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, tetejüket lekenjük a tojás fehérjével, meghintjük szezámmaggal, köménymaggal, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.

Langyosan isteni finom!



Ihlet: Nők Lapja Konyha



9 megjegyzés:

  1. Még sajnos nem volt időm reggelizni (tudom, be kellene tartani, most így sikerült), épp ezért én ebből most úgy befalatoznék...!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nahát, de jó ötlet, én le szoktam fagyasztani a dinsztelt káposzta felét, ha már szórakozom vele, többet készítek. Ez egy jó kis harapnivaló, ha hirtelen vendég jön sörrel a kezében :D (leveles tészta mindig van extrém esetekre a mélyhűtőben!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főleg, ha sör is van a kezében :-DDD Fagyóból elő a káposztát és a tésztát, a hirtelen jött vendégek el fognak alélni :-)

      Törlés
  3. Ez a sósság csúszott múltkor olyan jól???

    VálaszTörlés
  4. Ez egy igazi sörkorcsolyának tűnik! A sört nem szeretem de szerintem anélkül is lecsúszna 1-2 db.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.