2012. augusztus 14., kedd

Szabadság után




A blog még Csipkerózsika-álmát alussza, pedig már több, mint egy hete itthon vagyunk - valahogy nem jutott rá idő - szemlesütő smiley.


Szabadságon voltunk, el is utaztunk jó messzire, úticélunk ezúttal is Bulgária, Sozopol volt, egész lenn délen, szinte a török határnál.

Varázsából mit sem vesztett, mióta 3 év ott jártunk, most is elbűvölten járkáltunk a hangulatos Óvárosban, bámészkodtunk a lüktető, nyüzsgő Újvárosban, jókat ettünk-ittunk, strandoltunk.

Bulgária gyönyörű, s akinek esetleg még mindig az jut eszébe róla, hogy "Balkán", gyorsan nyomja meg gondolatban a Delete gombot :-)


Az igazi sopszka saláta!



A ház specialitása: húsok, zöldségek rengeteg sajttal összesütve



"Hungarian salat" - magyar saláta :-) Sonka, sajt, ecetes uborka, ketchup és a jellegzetes bolgár csubrica


Gyümölcspiac éjjel-nappal














 Reszket a hold a "tó" vizén





10 megjegyzés:

  1. Csodálatos hely! Jó pár évvel ezelőtt voltunk ott nyaralni,de vissza mennék újra:))

    VálaszTörlés
  2. A kajcsik is jól néznek ki, na de a tengerpart...
    Nagyon szép hely!

    VálaszTörlés
  3. Szia Viki! Üdv. újra a fedélzeten! Jót tesz nekünk is egy kipihent, lebarnult, kiváló recepteket hozó matróz! Én már a képeket nézegetve és beleélve magam a pillanat varázsába feltöltődtem kicsit!...:)

    VálaszTörlés
  4. Több ismerősöm is Bulgáriában nyaralt idén, és mindekitől csupa jót hallottam, úgyhogy a régi sztereotípiákat tényleg elfelejthetjük! :) A képeket elnézve gyönyörű helyen voltatok és jókat ettetek! :)

    VálaszTörlés
  5. Üdv itthon! 16 évesen(jó régen, el sem mondom milyem régen, de legyen elég, hogy nagyon régen:)voltam Bulgáriában. Imádtuk, a tengerpart gyönyörű, a kaja is remek volt, és hát a sopszka..."vasalós" hússal ettük:)))

    VálaszTörlés
  6. Van 1-2 unokatesóm, akik az elmúlt 2-3 évben Bulgáriában nyaraltak/nak, és áradoznak róla, milyen jó és szép. (A bátyám 25 évvel ezelőtt nyaralt a Fekete-tengernél, neki akkor is szép volt.:)) Úgyhogy Mi tervezünk oda egyszer egy nyaralást... talán jövőre.
    Hangulatosak a Te fotóid is.
    Üdv. itthon! :))

    VálaszTörlés
  7. Mi megint megijedtünk a lehetőségtől, és nem mentünk Bulgáriába, pedig te bizonyíthatod, hogy szuper...hát nem tudom, talán jövőre?:)

    VálaszTörlés
  8. lányok, legyen elég, hogy a románoknak is van tengerpartjuk, épp a bolgárokkal osztozódnak. és mégis-mégis rengetegen innen átlépik a határt, bolgár oldali pancsolást választva. és szintén áradozva térnek vissza.

    mi igaz határon innen, de kempingben, lakókocsival, saját vackunkban, amit főzünk azt eszünk stílusban nyomtuk újból. és hát az is királyságos volt.

    Viki, de hol a fotó a kipihent nyaralókról?

    VálaszTörlés
  9. Hi-hi, a csubricára rákeresve a te bejegyzésedet az elsők között adja. :)

    Mi csak fenn voltunk, északon, kb. 100 km-re a román határtól (a tengerpart mentén számolva), de itt is klassz volt, és ilyen távolságon is már egy teljesen más világ.

    Amit pedig Éva mondott, így igaz. Azért a pénzért, amit a fejedelmi, négycsillagos nyaralásért ott fizettünk, a mi tengerpartunkon nagyon meg kellett volna néznünk, hogy mit és mennyit eszünk, illetve mi másra adjuk ki. :( Kezdenek lenni szállodák itt is, ahol all inclusive-féle ajánlatokat lehet elkapni, de őszintén, ez itt még nincs bejáratva, nem tudom, mennyire jó vagy sem.

    Éva, a kempigezős nyaralásnak megvan a maga hangulata, varázsa, elismerem, de én azt mondtam, hogy egész évben takarítok és főzök, hadd már legyen nekem is egy hét egy évben, amikor csak asztalhoz ülök, és kiszolgálnak, illetve mások takaríanak utánam, és max. olyan nehéz döntéseket kell hoznom, hogy éppen melyik fürdőruhát vegyem fel, netán, hogy a tengerben vagy a medencében fürödjünk. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)))

      Imádtuk!!

      Nem is tudom... Talán AI-ellátásban nem "jön át" a jellegzetes bolgár gasztronómia. Ha önellátásban megy az ember, ami azt jelenti ott, hogy úgyis mindig házon kívül eszik, mert teljesen megfizethető, s nem kell főzőcskézni meg vinni itthonról a kolbászt, olyan ízeket tud felfedezni a kis éttermekben, hogy őrületes. Ezt szállodában sosem fogja megkapni.

      És igen: lehessen 1 vagy 2 olyan hét az év 52 hetéből, amikor "úrinő" az ember lánya, és tényleg az legyen a legnagyobb probléma, hogy melyik fürdőruha legyen a soros, és legyen-e még egy fagyi/sör avagy sem :-DDD

      I love Bulgária :-)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.